Van Aert wint sterkbezet Belgisch kampioenschap tijdrijden

Van Aert wint sterkbezet Belgisch kampioenschap tijdrijden

Wout van Aert heeft zich in Middelkerke gekroond tot de nieuwe Belgische kampioen tijdrijden. De 24-jarige renner van Team Jumbo-Visma liet Yves Lampaert, Remco Evenepoel en de onttroonde Victor Campenaerts ruimschoots achter zich.

Het is voor Van Aert zijn derde seizoenszege. Eerder won hij een massasprint en de tijdrit in de Dauphiné. Van Aert zet met zijn Belgische titel de zegeteller van Team Jumbo-Visma op drieëndertig. Daarmee is het aantal overwinningen van 2018 voor de ploeg van Richard Plugge geëvenaard.

Onderweg was Van Aert niet zeker van de overwinning. “Mathieu Heijboer coachte me goed. Hij zei dat ik aan kop lag, maar dat het een secondenspel was en ik moest blijven gaan. Hij stelde me niet gerust en ik moest blijven knokken tot de finish. De laatste weken begon dit kampioenschap bij mij te leven. Deze trui heeft nu veel waarde, aangezien er een sterk deelnemersveld aan de start stond. Ik ben enorm blij dat ik vandaag heb kunnen winnen. Ik heb nu alles wat ik nodig heb om top te presteren: goede benen, topmateriaal en topbegeleiding.”

“Na de klassiekers hebben we met Wout het tijdrijden opgepakt”, aldus Heijboer, head of performance van de Nederlandse formatie. “We wisten dat hij erg veel potentie heeft als tijdrijder. Hij is uitvoerig getest om zijn positie te finetunen, wat resulteerde in een snellere tijdrit. Daarnaast heeft Wout veel op de tijdritfiets getraind. Zeker toen hij de tijdrit in de Dauphiné won, wisten we dat hij vandaag een goede kans maakte. Dit was zijn hoofddoel voor de maand juni en het is mooi dat het gelukt is. In de loop der jaren hebben we een cultuur binnen de ploeg opgebouwd waarin tijdrijden erg belangrijk is. Iedere renner die daarin wil investeren, kan van ons de beste begeleiding verwachten, bijvoorbeeld op het gebied van aerodynamica en voeding. Deze overwinning is, net als de overwinning van Jos gisteren, een gevolg van jarenlang investeren in het tijdrijden binnen onze ploeg.”

 / 

Gerelateerde updates