Mijn profiel
Van Aert voorlopig uit de roulatie

Van Aert voorlopig uit de roulatie

Wout van Aert is voorlopig nog uit de roulatie. De winnaar van de tiende Touretappe ligt nog in het ziekenhuis na zijn val in de tijdrit.

“Ik ben vorige week geopereerd in Pau en daar vier dagen in het ziekenhuis gebleven”, doet Van Aert zijn verhaal. “Toen ging alles best goed. Ik kon met krukken lopen en de arts zei dat ik wat tijd nodig had om te herstellen. Daarna ben ik overgebracht naar een ander ziekenhuis en daar ben ik opnieuw onderzocht. Daaruit bleek dat de eerste operatie niet voldoende was om optimaal herstel te garanderen. Daarom moest ik woensdagochtend een tweede operatie ondergaan.”

Dat was een tegenvaller. “De dag na de operatie had ik veel pijn, maar gisteren ging het wat beter. Ik lig nu nog in bed zonder dat ik iets kan. Ik doe een paar kleine oefeningen om de beweging erin te houden.”

Dit weekend moet Van Aert sowieso nog in het ziekenhuis blijven. “Thuis staat er een ziekenhuisbed klaar, maar het heeft geen zin om daarheen te gaan als ik het bed niet uit kan. De val heeft een grotere impact gehad dan aanvankelijk gedacht.”

Van Aert vult zijn tijd door op televisie naar de koers te kijken. “Het doet pijn dat ik de Tour op deze manier heb moeten verlaten. Voor het team is het ook een grote teleurstelling. Ik had misschien wel de vorm van m’n leven te pakken. Ik had tijdens de tijdrit misschien niet de benen die ik had gewild, maar de dagen ervoor was ik erg goed. Als ik zie hoe de ploeg nu presteert, had ik graag een steentje willen bijdragen. Het is heel mooi om het te zien en te volgen, maar ook pijnlijk.”

“Ik wil dokter Toon Claes bedanken voor zijn deskundige hulp en het uitvoeren van de tweede hersteloperatie. Die operatie was erg belangrijk voor het vervolg van mijn carrière. Ook mijn familie en mijn vrouw Sarah ben ik erg dankbaar voor hun steun.”

Gerelateerde updates