Mijn profiel
Van Aert vijfde bij rentree in het veld in Loenhout

Van Aert vijfde bij rentree in het veld in Loenhout

Wout van Aert is bij zijn rentree in het veld als vijfde geëindigd in de Azencross in Loenhout. Het was de eerste keer sinds zijn val in de Tour de France dat de 25-jarige Belg van Team Jumbo-Visma aan de start verscheen van een wedstrijd.

Van Aert kende een goede start en dook als eerste het veld in. Onderweg toonde de hardrijder van Team Jumbo-Visma dat hij het crossen niet verleerd is. Van Aert handhaafde zich voorin een achtervolgend groepje dat streed voor de vierde plaats. Een grote opsteker voor Van Aert na een lange periode van blessureleed.

“Ik heb enorm genoten vandaag”, aldus een voldane Van Aert. “Het was een superleuk publiek en ik heb mezelf ook nog kunnen tonen. Bij de start zag ik een gaatje, waardoor ik een goede positie had. Dat ben ik nog niet verleerd. Gezien het parcours was het handig om goed te starten.”

“Mijn lichaam gaf weinig tekenen van last aan gedurende de cross. De tweede helft van de wedstrijd kreeg ik een beetje last in mijn rechterheup, maar eigenlijk ging het wel goed. Er waren wel wat verraderlijke stukken in het parcours waar je af moest stappen. Dit had impact op mijn rechterbeen, maar dat voelde goed aan. Ik hoop dat het de komende dagen zo verder gaat.”

Van Aert had vooraf niet durven dromen van een vijfde plek. “Daar heb ik mezelf mee verbaasd. Vanaf hier kan ik verder bouwen. In de laatste ronde was er een strijd in ons groepje voor plek vier. Het is mooi dat ik meteen een finale heb kunnen rijden. Ik zal nog de cross in Gullegem en het Belgisch kampioenschap rijden. Na het BK zal ik kijken hoe het gaat en zullen we een verdere planning maken. Die planning zal vooral in het teken staan van het klassieke voorjaar op de weg, waar ik top probeer te zijn. Ik ga zeker niets forceren in het veld omdat het vandaag goed ging. Ik heb nog altijd een lange weg te gaan.”

 / 

Gerelateerde updates