Inloggen
Van Aert verlaat dinsdag ziekenhuis in Pau

Van Aert verlaat dinsdag ziekenhuis in Pau

Wout van Aert verlaat dinsdag het ziekenhuis in Pau. De renner van Team Jumbo-Visma kwam vrijdag tijdens zijn tijdrit in de Tour de France hard ten val en liep daarbij een grote wond in zijn rechterbovenbeen op.

De tweevoudig etappewinnaar (de TTT incluis) wordt door Eurocross in samenwerking met het wielerteam en het management van Van Aert per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis waar Team Jumbo-Visma mee samenwerkt.

Van Aert onderging vrijdag een succesvolle operatie aan zijn been waarbij de wond werd schoongemaakt en gehecht. De drains zijn zondag verwijderd, wat betekent dat de wond rustig is en alles volgens de voorspelling verloopt. De prioriteit ligt bij het voorkomen van infecties. Wat de precieze impact is op de spieren, zal later blijken.

Bekijk hier de video waar hij meer vertelt over zijn val en blessure en hier over zijn herstel.

Gerelateerde updates

Food Friday - Gek op pindakaas!

Pindakaas, wie is er niet mee groot geworden? In de Food Friday van deze week gaan we in op de voedingswaarde van pindakaas en inspireren we je met 2 heerlijke pindakaas recepten!

Lees meer

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer
 /