Inloggen
Van Aert toont klasse met zesde plaats in eerste Milaan-Sanremo

Van Aert toont klasse met zesde plaats in eerste Milaan-Sanremo

Wout van Aert is in zijn eerste Milaan-Sanremo naar een zesde plaats gesprint. De Belgische kopman van Team Jumbo-Visma toonde op de Poggio zijn klasse en reed met louter kampioenen over de top. In de slotkilometers reageerde Van Aert op een uitval van Matteo Trentin, maar het duo kon een sprint niet ontlopen.

In de klassieker over bijna driehonderd kilometer werd de koers gekleurd door een omvangrijke kopgroep van tien renners. Ze kregen maximaal tien minuten en werden op de Cipressa ingelopen. Team Jumbo-Visma zat tot op de Poggio nog met de voltallige ploeg van voren. Toen de favorieten ten aanval trokken, kon Van Aert knap volgen.

“Ik dacht dat de aanval van Trentin de beslissende was, maar het bleek iets te vroeg”, aldus Van Aert. “Zesde is niet slecht, maar het podium was toch wel heel dichtbij. Ik voelde mij de hele dag heel goed. Op de Cipressa en de Poggio ging het vlot en kwam ik met de eersten over de top. Dit is mooi debuteren in zo’n koers en dat smaakt naar meer. Ik ga hier zeker terugkomen om nog dichter te eindigen. Het is ook een bevestiging dat we op stage in Spanje vorige week goed gewerkt hebben. Dit geeft zeker vertrouwen naar de komende klassiekers in België. Mijn vorm is in orde.”

Ploegleider Jan Boven was onder de indruk van Van Aert en zijn ploeg. “Ik was ervan overtuigd dat we dit konden. Iedereen was goed vandaag. Dit is een bevestiging dat we goed op weg zijn en dat we in de toekomst met deze ploeg heel ver kunnen komen in de klassiekers. Als je ziet dat Dylan Groenewegen tot een kilometer onder de top van de Poggio nog mee zit, ben ik van mening dat hij deze koers in de toekomst kan winnen met een specifieke voorbereiding.”

Gerelateerde updates

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday – Pasta di Giro

In deze eerste Food Friday nemen we je mee naar Italië, het land van pasta. Het komt goed uit dat wij hier nu zitten, want onze renners hebben tijdens de Giro d’Italia volop behoefte aan koolhydraten.

Lees meer

De Giro en kopman Roglic

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /