Profiel
Van Aert sprint naar tweede plaats in vijfde Touretappe

Van Aert sprint naar tweede plaats in vijfde Touretappe

Wout van Aert is naar de tweede plaats gesprint in de vijfde etappe van de Ronde van Frankijk. De Vlaming moest in Colmar zijn meerdere erkennen in de Peter Sagan. Van Aert behield de witte jongerentrui. In de top van het klassement veranderde er weinig. Van Aert staat nog steeds tweede, gevolgd door Steven Kruijswijk en George Bennett.

De heuvelachtige etappe door de Alsace werd in een hoog tempo afgelegd. Vier vluchters kregen maximaal twee minuten voorsprong en werden net voor de laatste twintig kilometer ingelopen door een uitgedund peloton met daarin Kruijswijk, Van Aert, Bennett en Laurens De Plus voor Team Jumbo-Visma. In de sprint kon Van Aert Sagan niet meer remonteren.

“Ik begon mijn sprint iets te laat waardoor het gat naar Sagan iets te groot was”, aldus Van Aert. “Hij sprintte echt heel sterk en verliezen van Sagan is geen schande. Ik zat nochtans goed in positie, maar wellicht was het beter geweest om twee plaatsen korter te zitten. Waarschijnlijk moet ik er tevreden mee zijn, al moet ik ook nog verder leren en meer ervaring opdoen. Ik voel me goed, de conditie is goed en er gaan nog kansen komen.”

 / 

Dat zal volgens de Vlaming niet voor morgen zijn. “Ik ken de streek goed. Het gaat te zwaar voor me zijn, dus ik ga de witte trui ongetwijfeld verliezen. Dat neemt niet weg dat we een fantastische openingsfase van deze Tour hebben gekend als ploeg.”

Gerelateerde updates