Inloggen
Van Aert sprint naar tweede plaats in vijfde Touretappe

Van Aert sprint naar tweede plaats in vijfde Touretappe

Wout van Aert is naar de tweede plaats gesprint in de vijfde etappe van de Ronde van Frankijk. De Vlaming moest in Colmar zijn meerdere erkennen in de Peter Sagan. Van Aert behield de witte jongerentrui. In de top van het klassement veranderde er weinig. Van Aert staat nog steeds tweede, gevolgd door Steven Kruijswijk en George Bennett.

De heuvelachtige etappe door de Alsace werd in een hoog tempo afgelegd. Vier vluchters kregen maximaal twee minuten voorsprong en werden net voor de laatste twintig kilometer ingelopen door een uitgedund peloton met daarin Kruijswijk, Van Aert, Bennett en Laurens De Plus voor Team Jumbo-Visma. In de sprint kon Van Aert Sagan niet meer remonteren.

“Ik begon mijn sprint iets te laat waardoor het gat naar Sagan iets te groot was”, aldus Van Aert. “Hij sprintte echt heel sterk en verliezen van Sagan is geen schande. Ik zat nochtans goed in positie, maar wellicht was het beter geweest om twee plaatsen korter te zitten. Waarschijnlijk moet ik er tevreden mee zijn, al moet ik ook nog verder leren en meer ervaring opdoen. Ik voel me goed, de conditie is goed en er gaan nog kansen komen.”

 / 

Dat zal volgens de Vlaming niet voor morgen zijn. “Ik ken de streek goed. Het gaat te zwaar voor me zijn, dus ik ga de witte trui ongetwijfeld verliezen. Dat neemt niet weg dat we een fantastische openingsfase van deze Tour hebben gekend als ploeg.”

Gerelateerde updates

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer

Food Friday – Het favoriete iced tea recept van onze renners

Op een warme zomerse dag is niks verfrissender dan een koud glas ijsthee. In deze Food Friday leggen we uit wat het verschil is in voedingswaarde tussen ijsthee uit een pak en zelfgemaakte ijsthee, en geven we je meteen wat tips en tricks om zelf ijsthee te kunnen maken!

Lees meer
 /