Inloggen
Van Aert na tweede plek in derde etappe Dauphiné in wit en groen

Van Aert na tweede plek in derde etappe Dauphiné in wit en groen

Wout van Aert is tweede geworden in de derde etappe van het Criterium du Dauphiné. De Belg van Team Jumbo-Visma moest in de massasprint alleen de Ier Sam Bennett voor laten gaan. Van Aert behield zijn witte jongerentrui en nam en passant ook de groene puntentrui over van Boasson Hagen.

In de relatief vlakke rit van Le Puy-en-Velay naar Riom gebeurde er weinig. Net als gisteren werd de etappe geteisterd door slecht weer. Een vroege vlucht werd in de laatste kilometers ingelopen waarna de etappe uitdraaide op een sprint. Van Aert werd in de finale goed gebracht door zijn ploeg.

“Ik wist niet precies wat ik van deze sprint kon verwachten”, aldus Van Aert. “Maar ik wilde het proberen en zien waar ik zou eindigen. De enige manier was om vrij vroeg te accelereren. In een vlakke sprint als deze is Bennett te sterk voor mij. Ik ben blij met deze tweede plaats en de bevestiging van mijn goede vorm.”

Ploegleider Grischa Niermann kon leven met de tweede plaats van de jonge Belg. “Het was een verschrikkelijke etappe. Nat en erg koud. De renners hebben veel geleden. Nochtans was het een etappe die makkelijk te controleren was voor de sprintersploegen. In de finale hebben Lennard, Neilson en Pascal goed werk verricht voor Wout en heeft Wout zich in het juiste wiel weten te positioneren. Met een tweede plaats achter Bennett kunnen we zeker genoegen nemen. Tuurlijk wil je de etappe het liefst zelf winnen, maar een tweede plaats was vandaag het hoogst haalbare.”

Photo credit: ASO / Alex Broadway

Gerelateerde updates

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /