Inloggen
Van Aert na tweede plek in derde etappe Dauphiné in wit en groen

Van Aert na tweede plek in derde etappe Dauphiné in wit en groen

Wout van Aert is tweede geworden in de derde etappe van het Criterium du Dauphiné. De Belg van Team Jumbo-Visma moest in de massasprint alleen de Ier Sam Bennett voor laten gaan. Van Aert behield zijn witte jongerentrui en nam en passant ook de groene puntentrui over van Boasson Hagen.

In de relatief vlakke rit van Le Puy-en-Velay naar Riom gebeurde er weinig. Net als gisteren werd de etappe geteisterd door slecht weer. Een vroege vlucht werd in de laatste kilometers ingelopen waarna de etappe uitdraaide op een sprint. Van Aert werd in de finale goed gebracht door zijn ploeg.

“Ik wist niet precies wat ik van deze sprint kon verwachten”, aldus Van Aert. “Maar ik wilde het proberen en zien waar ik zou eindigen. De enige manier was om vrij vroeg te accelereren. In een vlakke sprint als deze is Bennett te sterk voor mij. Ik ben blij met deze tweede plaats en de bevestiging van mijn goede vorm.”

Ploegleider Grischa Niermann kon leven met de tweede plaats van de jonge Belg. “Het was een verschrikkelijke etappe. Nat en erg koud. De renners hebben veel geleden. Nochtans was het een etappe die makkelijk te controleren was voor de sprintersploegen. In de finale hebben Lennard, Neilson en Pascal goed werk verricht voor Wout en heeft Wout zich in het juiste wiel weten te positioneren. Met een tweede plaats achter Bennett kunnen we zeker genoegen nemen. Tuurlijk wil je de etappe het liefst zelf winnen, maar een tweede plaats was vandaag het hoogst haalbare.”

Photo credit: ASO / Alex Broadway

Gerelateerde updates

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer

Food Friday – Het favoriete iced tea recept van onze renners

Op een warme zomerse dag is niks verfrissender dan een koud glas ijsthee. In deze Food Friday leggen we uit wat het verschil is in voedingswaarde tussen ijsthee uit een pak en zelfgemaakte ijsthee, en geven we je meteen wat tips en tricks om zelf ijsthee te kunnen maken!

Lees meer
 /