Inloggen
Van Aert met kleine stapjes vooruit

Van Aert met kleine stapjes vooruit

Het herstel van Wout van Aert gaat met kleine stapjes vooruit. “Momenteel is er een traag gunstige evolutie”, verwoordt behandelend orthopeed dr. Toon Claes.

Bij zijn val tijdens de individuele tijdrit van de Tour de France in Pau, op vrijdag 19 juli, liep de Belgische kampioen tijdrijden ernstig letsel op in de rechter bilstreek. In Frankrijk is de wond operatief gezuiverd en gehecht, waarna in het AZ Herentals de beschadigde structuren gereconstrueerd zijn. De ritwinnaar van Albi verblijft volgens de vooruitzichten nog enkele dagen in het ziekenhuis.

Van Aert is nog niet zelfredzaam. Dr. Claes en de medische staf van Team Jumbo-Visma gaan, zonder garanties te kunnen geven, uit van een volledig herstel. Er is echter nog geen zicht op wanneer en in welke mate de 24-jarige Vlaming weer competitief is. “Er zijn geen tekenen van infectie en de wonden zijn mooi helende”, aldus dr. Claes optimistisch doch waakzaam. “De omvang en de complexiteit van het letsel vragen om een trage, nauwgezette revalidatie. Intensieve revalidatie wordt pas na twee maanden opgestart, als het letsel voldoende geheeld is.”

Gerelateerde updates

Food Friday - Zo letten onze renners op hun gewicht

Onze (klassements)renners hebben het optimale gewicht nodig om sneller omhoog te rijden. Lees in deze Food Friday meer over de cruciale rol die voeding daarbij speelt. Sneak peek: geïnspireerd door de Spaanse wegen vertellen we meteen hoe je tapas gezond kan maken!

Lees meer

De reis naar de Vuelta-zege van Primoz

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer
 /