Inloggen
Van Aert met kleine stapjes vooruit

Van Aert met kleine stapjes vooruit

Het herstel van Wout van Aert gaat met kleine stapjes vooruit. “Momenteel is er een traag gunstige evolutie”, verwoordt behandelend orthopeed dr. Toon Claes.

Bij zijn val tijdens de individuele tijdrit van de Tour de France in Pau, op vrijdag 19 juli, liep de Belgische kampioen tijdrijden ernstig letsel op in de rechter bilstreek. In Frankrijk is de wond operatief gezuiverd en gehecht, waarna in het AZ Herentals de beschadigde structuren gereconstrueerd zijn. De ritwinnaar van Albi verblijft volgens de vooruitzichten nog enkele dagen in het ziekenhuis.

Van Aert is nog niet zelfredzaam. Dr. Claes en de medische staf van Team Jumbo-Visma gaan, zonder garanties te kunnen geven, uit van een volledig herstel. Er is echter nog geen zicht op wanneer en in welke mate de 24-jarige Vlaming weer competitief is. “Er zijn geen tekenen van infectie en de wonden zijn mooi helende”, aldus dr. Claes optimistisch doch waakzaam. “De omvang en de complexiteit van het letsel vragen om een trage, nauwgezette revalidatie. Intensieve revalidatie wordt pas na twee maanden opgestart, als het letsel voldoende geheeld is.”

Gerelateerde updates

Food Friday - Gek op pindakaas!

Pindakaas, wie is er niet mee groot geworden? In de Food Friday van deze week gaan we in op de voedingswaarde van pindakaas en inspireren we je met 2 heerlijke pindakaas recepten!

Lees meer

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer
 /