Inloggen
Van Aert met kleine stapjes vooruit

Van Aert met kleine stapjes vooruit

Het herstel van Wout van Aert gaat met kleine stapjes vooruit. “Momenteel is er een traag gunstige evolutie”, verwoordt behandelend orthopeed dr. Toon Claes.

Bij zijn val tijdens de individuele tijdrit van de Tour de France in Pau, op vrijdag 19 juli, liep de Belgische kampioen tijdrijden ernstig letsel op in de rechter bilstreek. In Frankrijk is de wond operatief gezuiverd en gehecht, waarna in het AZ Herentals de beschadigde structuren gereconstrueerd zijn. De ritwinnaar van Albi verblijft volgens de vooruitzichten nog enkele dagen in het ziekenhuis.

Van Aert is nog niet zelfredzaam. Dr. Claes en de medische staf van Team Jumbo-Visma gaan, zonder garanties te kunnen geven, uit van een volledig herstel. Er is echter nog geen zicht op wanneer en in welke mate de 24-jarige Vlaming weer competitief is. “Er zijn geen tekenen van infectie en de wonden zijn mooi helende”, aldus dr. Claes optimistisch doch waakzaam. “De omvang en de complexiteit van het letsel vragen om een trage, nauwgezette revalidatie. Intensieve revalidatie wordt pas na twee maanden opgestart, als het letsel voldoende geheeld is.”

Gerelateerde updates

Win het unieke La Vuelta-pakket met o.a. de rode trui van Roglič!

Onze Primož Roglič heeft La Vuelta 2019 gewonnen! Een groot succes en dat willen we natuurlijk ook groots vieren. Daarom geeft onze partner Simpel een uniek La Vuelta-pakket weg met daarin o.a. een gesigneerde rode trui, de speciale rode koerspet, en de speciaal ontwikkelde cap waarmee Primož op het...

Doe mee

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer

Win het gesigneerde shirt van Primož Roglič!

Primož heeft niet alleen zijn nieuwe contract getekend, maar ook één van onze wielershirts. Wil jij dit unieke exemplaar winnen? Vul dan direct hieronder je gegevens in!

 /