Inloggen
Van Aert maakt indruk met tweede plaats in E3 Binckbank Classic

Van Aert maakt indruk met tweede plaats in E3 Binckbank Classic

Wout van Aert heeft indruk gemaakt met zijn tweede plaats in de E3 Binckbank Classic. De kopman van Team Jumbo-Visma moest in een sprint met vijf alleen de Tsjech Zdenek Stybar voor zich dulden. Voor Van Aert is het zijn tweede podiumplaats, nadat hij derde werd in Strade Bianche. Vorige week werd hij in Milaan-Sanremo zesde.

De E3 Binckbank Classic bleef tamelijk gesloten tot de heuvelzone. Nadat aanvallen van onder anderen Danny van Poppel, Mike Teunissen en Amund Jansen tenietgedaan waren, trok Bob Jungels ten aanval. De Luxemburger kreeg meer dan een minuut voorsprong alvorens de favorieten van zich lieten spreken op de Paterberg en de Oude Kwaremont.

Van Aert bleek heel sterk en reed weg in het gezelschap van Greg van Avermaet, Zdenek Stybar en Alberto Bettiol. De vier sloten pas in de laatste zeven kilometer aan bij Jungels, waarna het een sprint werd tussen de vijf. Daarin profiteerde Stybar van het feit dat hij in de achtervolging op zijn ploegmaat geen kopwerk hoefde doen.

“De E3 is een van de moeilijkste koersen van het voorjaar. Dat heb ik wel gevoeld. Dit is toch nog net wat lastiger dan de voorgaande koersen. Ik ben blij dat ik weer een finale heb kunnen rijden”, aldus Van Aert. “Ik heb zeker aan winnen gedacht. Maar na zo’n lastige koers is het een atypische sprint. Ik voelde me heel goed en heb mij vooral gefocust op de aanvallen van Stybar waarvan je wist dat ze gingen komen. Het was de beste tactiek om meteen op zijn wiel te zitten. Makkelijk was dat zeker niet. Het duurde ook vrij lang voordat we de aansluiting konden maken bij Jungels. Dat heeft ook krachten gekost.”

Van Aert zag een sterke ploeg vandaag. “Na de eerste schifting zaten we nog met veel jongens voorin. Van Poppel, Teunissen en Jansen hebben heel goed werk geleverd. Jammer dat Amund net niet mee kon met Jungels toen hij ten aanval trok. Toen Van Avermaet ging op de Paterberg, heb ik geen moment getwijfeld om mee te springen. Als hij gaat, dan weet je hoe laat het is. Dan moet je mee zijn. En dat is gelukt.”

Gerelateerde updates

Mike en Merijn over kasseien en monumenten

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier

Koop onze officiële replica teamkleding

Onze koerskleding is vanaf nu te koop! Het shirt en de broek zijn beschikbaar voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast zijn er ook petten en handschoenen verkrijgbaar.

Koop hier

Met Kruijswijk op 'El Teide'

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier
 /