Shop
Van Aert in indrukwekkende tijdrit Dauphiné naar eerste seizoenzege

Van Aert in indrukwekkende tijdrit Dauphiné naar eerste seizoenzege

Wout van Aert heeft in Roanne op een indrukwekkende manier de tijdrit gewonnen in het Criterium du Dauphiné. In de tijdrit over 26 kilometer klokte de Belg van Team Jumbo-Visma als enige een tijd onder de 34 minuten. Hij was daarmee meer dan een halve minuut sneller dan nummer twee.

Kopman Steven Kruijswijk reed eveneens een meer dan verdienstelijke tijdrit. De Brabander werd vierde op 49 seconden van Van Aert. In het klassement staat Kruijswijk nu vijfde op 24 seconden van Adam Yates. Van Aert is geklommen naar de negende plaats en behoudt de leiding in het punten- en het jongerenklassement.

Voor Van Aert, die dit seizoen al vier keer op het podium eindigde waarvan twee keer in de Dauphiné, is het zijn eerste zege van het seizoen. Door de overwinning van Van Aert staat de zegeteller van Team Jumbo-Visma nu op vierentwintig.

“Het is een geweldige overwinning. Ik kan het echt niet geloven”, aldus Van Aert. “Ik heb de laatste weken veel gewerkt aan mijn tijdrit, maar ik had nooit verwacht hier te winnen. Ik ben heel erg blij met deze zege. De tijdrit lag mij heel goed met lange rechte wegen en die klim. Ik wist dat ik goede tijdritten kon rijden, maar mijn focus lag er nooit echt op vanwege het crossen. Deze zeer ervaren ploeg is gefocust op deze discipline en dat maakt een groot verschil. Dit was mijn eerste tijdrit in het tenue van Team Jumbo-Visma en ik win hem meteen. Het is ook mijn eerste WorldTour overwinning. Mooier kan het niet zijn.”

Steven Kruijswijk was blij met de overwinning van Van Aert. “Het is supermooi dat hij wint. Met een tweede en derde plaats deze week zat hij er al twee keer dichtbij. Voor mijzelf was het ook een goede dag. Ik weet dat ik goede tijdritten kan rijden en deze vierde plaats bevestigt dat. Ik ben blij dat mijn vorm goed is en dat geeft vertrouwen naar de komende dagen en zeker richting de Tour. Jammer dat ik in de tweede etappe tijd verloor, maar we staan er nu weer prima voor richting de Alpen. Ik ben blij met hoe de dag verlopen is.”

Ploegleider Grischa Niermann spreekt over een superdag. “Beter kon het vandaag niet gaan. Van tevoren hadden we wel gehoopt om twee man in de top tien te hebben, maar de overwinning en de vierde plaats zijn boven verwachting. Het was echt een tijdrit voor de klassementsrenners en de klim was verre van gemakkelijk. Wout en Steven reden een heel constante tijdrit en bevestigen goed in vorm te zijn. Wout gaat in de Tour van waarde zijn voor Steven. Niet alleen in de bergen, maar ook op het vlakke en in de ploegentijdrit. We wisten al langer dat hij dit kon, maar nu laat hij het ook zien. Erg knap.”

 / 

Gerelateerde updates