Valpartij ontsiert tweede etappe in Polen

Valpartij ontsiert tweede etappe in Polen

Een grote valpartij in de laatste kilometer van de tweede etappe van de Ronde van Polen heeft er maandag voor gezorgd dat Tom Van Asbroeck en Dennis van Winden geen goed resultaat hebben kunnen behalen. Matteo Pelucchi (IAM Cycling) ontsnapte aan een val en won.

“De teleurstelling is groot, maar fysiek valt het mee”, zei ploegleider Mathieu Heijboer over de valpartij van Tom Van Asbroeck en Dennis van Winden. “Tom leek beter gepositioneerd dan gister, maar als ze helemaal vooraan vallen, kan je geen kant op.” Eerder in de etappe had Martijn Keizer lang in de ontsnapping gezeten. “Het was lastig om vooruit te blijven”, gaf Heijboer aan. “Team Giant-Alpecin nam al snel de controle in handen. Het gat is nooit groter dan twee minuten geweest. Dat maakte het een moeilijk verhaal, maar als je het niet probeert, win je zeker niet.”


Pech

En dus was het wachten op de massasprint. Daarin wilde Van Asbroeck graag zijn kans pakken. “Ik zat goed geplaatst”, verzuchtte hij achteraf. “Mijn ploeggenoten hadden me perfect afgezet en ik heb daarna het treintje van Orica GreenEDGE gekozen. Daar ging het helaas fout, want hun sprinter viel. Ik kon geen kant meer op. Qua wonden valt de schade gelukkig mee, maar mijn moraal heeft wel een deuk gekregen. Ik heb in mijn hele carrière nog nooit zoveel pech gehad als dit seizoen.”


Toch richt Van Asbroeck zijn pijlen alweer op de derde rit. De snelle Belg is na de etappe op de rollerbank gaan uitfietsen om de stijfheid uit zijn spieren te fietsen. “Morgen is er weer een kans. Als het gevoel er is en het valt een beetje mee met de stijfheid, kunnen we er weer voor gaan.”

Gerelateerde updates