Valpartij dwarsboomt sprintplannen Groenewegen in vierde etappe Tour de France

Valpartij dwarsboomt sprintplannen Groenewegen in vierde etappe Tour de France

Door een valpartij in de laatste anderhalve kilometer heeft Dylan Groenewegen niet kunnen sprinten om de overwinning in de vierde etappe van de Tour de France. De rit naar Vittel werd gewonnen door Arnaud Démare. Uiteindelijk was Timo Roosen op een 95ste plek de eerste Team LottoNL-Jumbo renner in de daguitslag. Geraint Thomas blijft de leider in het algemeen klassement. 

“We zaten naast QuickStep, toen er iemand viel. Dan kun je remmen wat je wil, maar dan val je er met zijn allen overheen”, zei Groenewegen na afloop. “Ik ben er goed van afgekomen. Ik ben meer van mijn fiets af gesprongen dan dat ik echt gevallen ben. Daardoor ben ik op mijn voeten geland en niet echt gevallen. Gelukkig vallen de kwetsuren bij de rest van de ploeg ook mee. Er waren veel valpartijen vandaag. Daar staat de Tour de France een beetje om bekend. Maar het is wel weer een gemiste kans. Ik had graag mee gesprint.”

“Ik weet niet precies wat er gebeurde, maar opeens lagen Paul en Dylan op de grond”, zei Robert Wagner. “Het is een wonder dat ik niet gevallen ben. Mijn fiets is wel helemaal kapot. Een sprint is altijd hectisch, of we nu in de Tour de France rijden of niet. We zaten nog goed samen op 1500 meter, totdat we vielen. Ik had het gevoel dat Dylan goede benen had. Dat zei hij ook tijdens de koers. Ikzelf had ook goede benen. Door de valpartij kregen we geen kans.”

Gerelateerde updates