Valpartij beheerst eerste etappe in Yorkshire

Valpartij beheerst eerste etappe in Yorkshire

De eerste etappe van de Tour de Yorkshire is niet geworden wat Team LottoNL-Jumbo ervan had verwacht. Een valpartij vlak voor de finale zorgde ervoor dat Steven Kruijswijk en Timo Roosen niet meer voorin mee konden doen. Nordhaug (Team Sky) werd de ritwinnaar.

“We hadden weer pech”, verzuchtte ploegleider Nico Verhoeven na de eerste etappe van de Tour de Yorkshire. “Net voor de finale lag het veld al redelijk uit elkaar. Op dat moment hadden wij nog vijf man in de eerste grote groep, maar vervolgens vallen Steven en Timo. Zij remden allebei op tijd, maar ze werden van achteren aangereden door iemand die dat niet deed. Gezien het wedstrijdverloop was Steven onze beste man in koers vandaag, die ben je dan in één klap kwijt en dat is heel vervelend.”

Anticiperen
Kort na die valpartij viel het peloton verder uit elkaar. Een groep van vijftien renners achterhaalde de vroege vlucht en opende de finale. In die groep was Mike Teunissen lange tijd vertegenwoordigd. “Het was goed dat we iemand mee hadden in die groep”, oordeelde Verhoeven. “Het laatste klimmetje viel niet mee. De sterkste jongens reden de hele groep daar uit elkaar.” “Ik voelde daarvoor eigenlijk al dat het niet goed zat”, vulde Teunissen aan. “Het was de hele dag zwaar en toen Timo en Steven wegvielen, bleven we met z’n drieën over. Ik heb toen geprobeerd te anticiperen op het laatste klimwerk, maar kon het laatste klimmetje helaas niet overleven.”

Massasprint
De tweede etappe van de Tour de Yorkshire is op papier de makkelijkste en dus liggen er kansen voor Moreno Hofland. “De uitdaging ligt bij ons in het feit dat we ervoor moeten zorgen dat Moreno aan sprinten toekomt”, gaf Verhoeven aan. “We moeten ervoor zorgen dat het een massasprint wordt. Het is alleen altijd afwachten wat de beste manier is om dat af te dwingen. We gaan daarop anticiperen en zelf meespringen met een kopgroep is daarin ook een mogelijkheid. De jonge jongens krijgen daar in ieder geval de kans voor.”

Gerelateerde updates