Inloggen
Uitstekende Kruijswijk vierde in tijdrit Ruta del Sol

Uitstekende Kruijswijk vierde in tijdrit Ruta del Sol

Steven Kruijswijk is als vierde geëindigd in de derde etappe van de Ruta del Sol. In de lastige tijdrit over zestien kilometer naar La Guardia de Jaen gaf de Brabander negen seconden toe op ritwinnaar Tim Wellens. Hij kwam een tiende te kort voor het podium. In het klassement staat Kruijswijk ook vierde, op achttien seconden van Wellens.

“Ik denk dat ik blij mag zijn met dit resultaat”, aldus Kruijswijk. “Je hoopt altijd op meer, maar ik heb maximaal gereden. Het gevoel was goed. Het was een lastig parcours met stukken bergop en lange brede afdalingen. Morgen is er nog een heel lastige etappe waar nog van alles kan gebeuren.”

Ploegleider Frans Maassen zag zijn kopman een uitstekende slotklim rijden. “Steven rijdt een prima tijdrit waar hij vooral winst boekte op de slotklim. De toppers zaten vandaag heel dicht bij elkaar. In het klassement kan er nog van alles gebeuren. Het is morgen een korte, maar zware etappe met twee echte cols. Ik verwacht dat de toppers elkaar gaan bestoken. We kijken ernaar uit.”

Gerelateerde updates

Koop onze officiële replica teamkleding

Onze koerskleding is vanaf nu te koop! Het shirt en de broek zijn beschikbaar voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast zijn er ook petten en handschoenen verkrijgbaar.

Koop hier

Met Kruijswijk op 'El Teide'

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier
 /