Shop
TWC Maaslandster Zuid-Limburg wordt eerste partnervereniging van Team Jumbo-Visma

TWC Maaslandster Zuid-Limburg wordt eerste partnervereniging van Team Jumbo-Visma

De Limburgse wielervereniging TWC Maaslandster Zuid-Limburg uit Landgraaf is de eerste Nederlandse wielervereniging die een partnerschap aangaat met Team Jumbo-Visma. Team Jumbo-Visma Academy, onderdeel van de Nederlandse wielerploeg Team Jumbo-Visma, wil met de samenwerking TWC Maaslandster helpen in hun ontwikkeling door onder meer kennis en expertise te delen met de vereniging.

Jaap van Hulten, Head of Community bij Team Jumbo-Visma Academy, kijkt ernaar uit om samen te werken met de allereerste partnervereniging van Team Jumbo-Visma. “Samen met deze vereniging proberen we ambities te realiseren die passen binnen onze visie. Met TWC Maaslandster Zuid-Limburg zijn we nu een aantal maanden bezig om hun doelen te bewerkstelligen. Deze doelen passen ook bij Team Jumbo-Visma Academy, zoals meer jongeren op de fiets krijgen, meer trainers met trainersdiploma’s en het versterken van de structuur rondom de jongerencategorieën.”

"Ik hoop dat dit nieuws een stimulans is voor verenigingen om zich aan te melden."

Jaap van Hulten

“De strategie die wij toepassen in samenwerking met de vereniging noemen we de Team Jumbo-Visma Koers”, legt Van Hulten uit. “Binnen deze strategie is er sprake van drie verschillende gradaties. Voor een vereniging is het mogelijk een witte trui, een bolletjestrui of een gele trui te verkrijgen. Dit partnerschap geeft voor de vereniging de mogelijkheid om dichterbij Team Jumbo-Visma te komen en anderzijds komen wij dichterbij de vereniging. De Team Jumbo-Visma Koers is in principe bedoeld voor alle Nederlandse wielerverenigingen. Elke vereniging kan zich aanmelden om in aanmerking te komen voor een witte trui partnerschap. Vanuit de witte trui kunnen zij eventueel doorgroeien naar een bolletjestrui of zelfs de gele trui. Ik hoop dat dit nieuws een stimulans is voor verenigingen om zich aan te melden, zodat we samen kunnen kijken wat er mogelijk is.”

Stan Bertram, teammanager van TWC Maaslandster Zuid-Limburg, denkt dat het partnerschap de wielerclub een enorme boost geeft. “Deze samenwerking toont aan dat we stappen maken als club. Dat is een goed signaal richting onze leden. Het is voor hun mooi om te zien dat we op deze manier erkenning krijgen van Team Jumbo-Visma middels de bolletjestrui. Dat wil zeggen dat we op de goede weg zijn en de vereniging aan het ontwikkelen zijn. Hopelijk kunnen we die ontwikkeling door blijven zetten."

Elke Nederlandse wielervereniging kan zich vanaf heden aanmelden om in aanmerking te komen partnervereniging te worden van Team Jumbo-Visma. Klik op onderstaande button voor meer informatie over de mogelijkheden.

Gerelateerde updates