Shop
Toptiennoteringen voor aanvallend Team Jumbo-Visma in Japan Cup

Toptiennoteringen voor aanvallend Team Jumbo-Visma in Japan Cup

Team Jumbo-Visma is in de Japan Cup met drie renners bij de eerste tien geëindigd. De Nederlandse ploeg reed een sterke koers, maar wist uiteindelijk niet met de overwinning naar huis te gaan. De Amerikanen Sepp Kuss en Neilson Powless finishten respectievelijk als vijfde en zevende, terwijl Robert Gesink als achtste over de streep reed.

Koen Bouwman maakte deel uit van de vroege vlucht. Vier ronden voor de finish reed Gesink op de klim het peloton aan stukken, waardoor Bouwman werd bijgehaald en er een groep van ongeveer vijftien renners overbleef. Team Jumbo-Visma was hierin ruim vertegenwoordigd met vijf renners. De Nederlandse ploeg probeerde deze overtalsituatie uit te spelen, maar zonder resultaat.

“We waren de sterkste ploeg in koers, maar tactisch hebben we een fout gemaakt”, aldus Gesink. “Het feit dat we een mannetje meer hadden in de groep probeerden we uit te spelen. We wilden in de aanval gaan, zodat mannen als Woods en Mollema vroeg aan het werk moesten. Steven demarreerde, maar toen hij werd teruggepakt viel Sepp aan en dat was niet goed. Hij loste zijn ploeggenoten, waardoor we het voordeel in aantallen kwijt waren. Vanaf dat moment hebben we eigenlijk achter de feiten aan gereden. Dat is jammer, want er had meer ingezeten. Ik weet niet of we Mollema hadden kunnen kloppen, want die was gewoon erg slim en sterk.”

Gelegenheidsploegleider Richard Plugge zag eveneens een sterke ploeg. “We hadden het plan om bij elke aanval mee te zitten, om zo met name de ploeg van Mollema en Woods aan het werk te zetten. Dat lukte perfect. We zaten in elke ontsnapping, met Koen in de kopgroep van de dag. Helaas moesten we onze meerdere erkennen in het duo Mollema en Woods, die op dit zware parcours erg sterk waren.”

 / 

Gerelateerde updates