Profiel
Tolhoek vierde in vierde etappe Tour of Guangxi

Tolhoek vierde in vierde etappe Tour of Guangxi

Antwan Tolhoek is in de vierde etappe van de Gree-Tour of Guangxi net buiten het podium geëindigd. De 25-jarige klimmer van Team Jumbo-Visma zette bij het ingaan van de laatste kilometer op de steile slotklim zelf de aanval in, maar kwam uiteindelijk te kort voor de overwinning en finishte op de vierde plaats.

Een kopgroep werd ruim voor de finish ingelopen, waarna het peloton zich met hoge snelheid naar de voet van de slotklim begaf. Tolhoek werd uitstekend voorin gehouden door zijn ploeggenoten van Team Jumbo-Visma. Met zijn vierde plek schoof Tolhoek eveneens op naar de vierde plaats in het klassement.

“Ik moet mijn ploeggenoten complimenteren voor het harde werk”, aldus Tolhoek. “Ik wachtte met mijn aanval tot de laatste kilometer. Ik probeerde te profiteren van het feit dat ik niet als dé favoriet werd gezien. Tot de laatste tweehonderd meter heb ik met Mas en Martínez geknokt voor de overwinning. Toen zij aangingen, had ik helaas mijn kruit al verschoten. Ik ben erg blij met het vertrouwen van de ploeg en blijf knokken voor een volgende kans.”

Ploegleider Addy Engels schat het resultaat van Tolhoek op waarde. “Een finish zoals deze, waarbij de laatste anderhalve kilometer echt steil is, liegt niet. Een vierde plaats is dan gewoon een goed en mooi resultaat. Ook ik moet mijn complimenten maken aan de andere jongens. Zij leverden vandaag perfect werkt door Antwan goed af te zetten.”

Gree-Tour of Guangxi

Stage 4

Gerelateerde updates