Timo Roosen update deel 7

Timo Roosen update deel 7

"Op mijn eigen prestatie kan ik met tevredenheid terugkijken. Ik had niet gedacht dat het zo goed ging."

Timo Roosen Update deel 7: "Na het NK had ik best meteen een koers willen rijden"


“Ik ben de afgelopen weken veel op pad geweest. Eerst met mijn vriendin naar Italië en daarna op trainingskamp in het Zwarte Woud in Duitsland. Samen met Mike Teunissen ben ik af en toe aangesloten bij de Rabo Continental ploeg. Zij hebben ongeveer het zelfde trainingsschema als wij, waardoor we veel samen kunnen doen. Soms moeten wij wat meer doen op het gebied van kracht, maar qua tijden is het zo goed als gelijk. Ik heb vorig jaar voor deze ploeg gereden, dus ik ken vooral bij de begeleiding nog veel mensen. Van de wielrenners wat minder, want ze hebben wat nieuwe jongens erbij. Goede gasten die hard kunnen rijden hoor. Het is niet zo dat ik nu ik prof ben hen in een keer kan lossen. 
 
“Nog voordat ik naar Italië vertrok heb ik het Nederlands Kampioenschap wielrennen gereden in Emmen. Het was niet mijn eerste NK, maar wel de eerste keer dat ik het als prof reed. Dat is heel anders dan bij de beloften. De manier van koersen was apart, net zoals ik het hele NK bijzonder vond. Er reed al snel een groepje weg, met namens ons Bert-Jan Lindeman daarin, waarop niemand de behoefte had er een echte koers van te maken. Zij reden op een gegeven moment meer dan een kwartier voor op ons als peloton. Ik heb begrepen dat de omroeper die het publiek op de hoogte bracht niet meer omriep hoe veel voorsprong de kopgroep had op het peloton, maar hoeveel minuten ná het peloton de kopgroep kwam. Het had me niet verbaasd wanneer we op een rondje werden gezet, maar gelukkig kwam het niet zo ver, integendeel: de kopgroep werd in de laatste ronde nog teruggepakt. Toen was het de bedoeling dat Moreno Hofland het ging gaan doen, maar dat gebeurde helaas niet. 
 
"Het niet binnenhalen van het Nederlands Kampioenschap is een teleurstelling, maar je ziet aan de resultaten van voorgaande jaren dat je als een van de grotere ploegen niet altijd zeker bent van de overwinning. Op mijn eigen prestatie kan ik met tevredenheid terugkijken. Ik had niet gedacht dat het zo goed ging. Met een afstand van bijna 250 kilometer is het geen kermiskoers die je moet volbrengen. Bovendien kwam ik net terug van die verkoudheid waar ik toch wel veel last van had tijdens de Ster ZLM Toer. In de laatste kilometers waren we niet met veel meer van het team over, dus ik heb zo goed mogelijk mijn best gedaan door meer kopwerk te doen. Moreno had pech dat Dennis van Winden voor zijn neus onderuit ging. Dat heeft invloed gehad op het verloop van de finale. Ik heb wel geleerd dat zoiets kleins veel meer impact heeft dan je in eerste instantie denkt. 
 
“Qua gevoel vond ik het erg jammer dat er na het Nederlands Kampioenschap niet meteen een koers op het programma stond. Omdat ik weer fit was geraakt had ik er veel vertrouwen in. Uiteindelijk ondervond ik toch dat die rustperiode niet verkeerd was ingepland. Mijn fiets heeft een paar dagen rust gehad, maar moest er uiteindelijk ook in Italië aan geloven. Ik ben begonnen met losrijden, om vervolgens twee zware trainingen in te plannen. De rustige ritten deed ik samen met mijn vriendin, die andere twee ben ik alleen gegaan. Het was echt heel erg warm, waardoor ik ’s ochtends vroeg moest gaan trainen. 
 
“Daardoor kon, en kan, ik ook de verrichtingen van mijn teamgenoten in de Tour de France goed volgen. Voornamelijk op de Duitse televisie en soms op de radio, volg ik de Tour. Het zorgde tijdens het trainingskamp wel voor een vakantiegevoel. Op bed liggen, rust pakken en radio, of televisie erbij. Toen woensdag 14 juli de eerste bergetappe begon had ik een voorgevoel dat ik moést kijken en heb ik mijn massage verplaatst van na het middageten, naar vóór het middageten. Dat Robert Gesink dan een dijk van een rit rijdt was fantastisch. 
 
“De komende weken ga ik weer wedstrijden rijden, met om te beginnen een aantal zogeheten kermiskoersen. Daarna zijn er weer genoeg wedstrijden waar Team LottoNL-Jumbo aan mee gaat doen en ik dus hopelijk ook.”


*De sponsoren van Timo Roosen hebben dit dagboek vorige week al ontvangen in een exclusieve mail.

Gerelateerde updates