Inloggen
Teunissen vierde in slotrit en twee man in top tien klassement Tour of Britain

Teunissen vierde in slotrit en twee man in top tien klassement Tour of Britain

Mike Teunissen is als vierde geëindigd in de afsluitende etappe van de Tour of Britain. De 27-jarige renner van Team Jumbo-Visma kwam in de laatste hectometers hard opzetten, maar kwam te kort voor een podiumplek. In het algemeen klassement eindigde Teunissen op de zevende plaats, terwijl ploeggenoot Amund Jansen terug te vinden is op plek tien.

Waaiers zorgden halverwege de etappe voor scheuren in de grote groep. Een gereduceerd peloton, met daarbij Teunissen en Jansen namens de Nederlandse ploeg, mocht uiteindelijk sprinten om de dagzege.

“Amund en ik konden nog net aanpikken”, aldus Teunissen. “In de sprint hoopte ik dat ze niet meteen vanuit de laatste bocht zouden aanzetten. Dat was helaas wel het geval, waardoor ik van ver moest komen.”

Team Jumbo-Visma kan terugkijken op een succesvolle week in de Britse meerdaagse. Naast beide toptienklasseringen in het eindklassement schoot sprinter Dylan Groenewegen drie keer de hoofdvogel.

Gerelateerde updates

Food Friday - Zo letten onze renners op hun gewicht

Onze (klassements)renners hebben het optimale gewicht nodig om sneller omhoog te rijden. Lees in deze Food Friday meer over de cruciale rol die voeding daarbij speelt. Sneak peek: geïnspireerd door de Spaanse wegen vertellen we meteen hoe je tapas gezond kan maken!

Lees meer

De reis naar de Vuelta-zege van Primoz

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer
 /