Profiel
Teunissen verliest gele trui in heuvelachtige derde Touretappe

Teunissen verliest gele trui in heuvelachtige derde Touretappe

Mike Teunissen heeft de gele trui moeten afstaan in de heuvelachtige derde etappe in de Ronde van Frankrijk. De Limburger verloor bijna vijf minuten nadat hij de rol moest lossen in de finale naar Epernay.

Wout van Aert was voor Team Jumbo-Visma met de negende plaats de beste geklasseerde renner op 26 seconden van winnaar Julian Alaphilippe. De Belg behield naast de witte jongerentrui ook de tweede plek in het klassement op twintig seconden van Alaphilippe. Steven Kruijswijk en George Bennett volgen in het spoor van Van Aert op de derde en vierde plaats.

In de lange etappe vanuit Binche reed er vanuit de start een kopgroep van vijf renners weg die ruim zes minuten voorsprong kregen. Team Jumbo-Visma controleerde de etappe met Tony Martin. In de heuvelachtige finale was de ploeg goed vertegenwoordigd met Kruijswijk, Van Aert, Bennett en Laurens De Plus.

“We wisten dat het lastig ging worden”, aldus Teunissen. “Ik had er wel vertrouwen in, maar ik voelde me niet zo goed als ik gehoopt had. Het is jammer dat ik het geel verlies vandaag. De afgelopen dagen hebben er toch ingehakt. Het was voor de ploeg en mijzelf geweldig. Deze ervaring nemen ze mij niet meer af. Vanaf nu gaan we ons focussen op de doelen waar we hiervoor gekomen zijn met Dylan en Steven.”

Van Aert was deels teleurgesteld in het resultaat. “Toen Mike gelost werd, wist ik dat ik een goede kans maakte om het geel over te nemen. Ik moest alleen standhouden. Toen Alaphilippe vertrok, brak de koers echt open. We hebben er met de ploeg achter gereden, maar hij was gewoon te sterk. Het is jammer dat ik naast het geel grijp, want ik was er heel dichtbij. Aan de andere kant kan ik niet ontevreden zijn. Ik ben blij dat ik mee kon met de besten en de witte trui heb kunnen behouden. De afgelopen dagen waren voor ons als ploeg geweldig. Parijs is nog ver en er gaan nog mooie dingen komen.”

Gerelateerde updates