Teunissen tweede in Londen, Vanmarcke vierde

Teunissen tweede in Londen, Vanmarcke vierde

Mike Teunissen en Sep Vanmarcke zijn zondag dicht bij de zege in de Prudential Ride London gekomen. Vanmarcke leek naar de onverwinning te soleren, maar zag twee kilometer voor het einde een drietal terugkeren. Jean-Pierre Drucker (BMC Racing Team) voorkwam dat Teunissen alsnog naar een zege voor Team LottoNL-Jumbo sprintte.

“Het is heel zonde dat we niet hebben gewonnen”, zei ploegleider Richard Plugge na de wedstrijd. “Eigenlijk verliep alles volgens plan. Ik had verwacht dat er ongeveer vijftig renners over zouden blijven na de heuvelzone en dat daar misschien een groepje uit zou kunnen ontsnappen. Daar moesten wij vervolgens bij zitten. Wat dat aangaat hebben we continu in de wedstrijd gezeten. We zijn in bijna alle interessante ontsnappingen aanwezig geweest en uiteindelijk komen Sep en Mike samen in de kopgroep. Sep heeft alles eruit gegooid om te winnen, maar had behoorlijk tegenwind tijdens zijn solo. Dat hielp niet. Mike heeft het heel goed gedaan. Dan wil je ook winnen en dat we dat niet hebben gedaan is uiteindelijk een grote domper.”

Actief

Dat beaamt ook Vanmarcke, die voorop ging in de strijd. “Ik heb op de voorlaatste beklimming het vuurtje aangestoken”, blikte hij terug. “Toen was er nog 70 kilometer te gaan. Sindsdien was het koers. Het was mooi om te zien dat de hele ploeg actief was en uiteindelijk blijven acht man weg en zitten Mike en ik daarbij. Met nog 15 kilometer te gaan, probeerde ik het in mijn eentje. Ik kon de eerste vijf kilometer goed gas geven, maar merkte daarna dat ik terug moest schakelen. Het is heel zonde dat ze me uiteindelijk 2 kilometer voor het einde nog terugpakken.”


Onder druk

Dat maakte Team LottoNL-Jumbo, door de aanwezigheid van Teunissen, nog niet kansloos. “We moesten iets verzinnen, want er zaten goede sprinters in die kopgroep”, zei Teunissen. “Dat hebben we goed gedaan, maar helaas niet goed genoeg. Ik probeerde Ben Swift (Team Sky) en Drucker op het einde onder druk te zetten. Swift pakte mij tot twee keer toe terug en rookte zichzelf daarmee op. Uiteindelijk kom ik nog heel dichtbij en had ik achteraf misschien beter puur op mijn sprint kunnen gokken. Daar baal ik van."

Gerelateerde updates