Profiel
Teunissen sprint naar vijfde plaats in Hamburg Cyclassics

Teunissen sprint naar vijfde plaats in Hamburg Cyclassics

In de straten van de Duitse havenstad Hamburg is Mike Teunissen op zijn verjaardag naar de vijfde plaats gesprint. Een actief rijdend Team Jumbo-Visma deed er in de finale alles aan om een massasprint te ontlopen.

Onder anderen Floris De Tier en Danny van Poppel probeerden het, maar kwamen niet weg. In de laatste kilometers pakte Team Jumbo-Visma het initiatief en bracht Teunissen in goede positie.

“Het was leuk om onderweg allerlei felicitaties te ontvangen”, vertelt Teunissen. “We probeerden met een aantal renners de schifting te maken op de laatste keer Waseberg. Helaas raakten we niet weg, waarna de jongens me hebben geholpen in de voorbereiding op de sprint. Dat deden ze nagenoeg perfect, ondanks dat ik in de laatste vijfhonderd meter nog ingesloten kwam te zitten.”

Ploegleider Merijn Zeeman: “Ik heb vandaag een sterke ploeg gezien. We hebben met name in de finale het initiatief genomen. Na de laatste keer Waseberg zaten we met drie man mee, echter draaide het niet goed rond dus was wegkomen onmogelijk. Misschien had er voor Mike nog wel een podiumplaats ingezeten. Het doel was om met hem een resultaat neer te zetten. Dat hebben we gedaan.”

Gerelateerde updates