Inloggen
Teunissen neemt leiderstrui over van Groenewegen in Duinkerke

Teunissen neemt leiderstrui over van Groenewegen in Duinkerke

Mike Teunissen heeft in de Vierdaagse van Duinkerke de roze leiderstrui overgenomen van ploeggenoot Dylan Groenewegen. In de zware vierde etappe met onderweg het nodige klimwerk zaten Teunissen en Amund Jansen mee in de beslissende kopgroep. De Limburger sprintte naar de derde plaats.

Met Jansen heeft Team Jumbo-Visma nog een tweede pion in de top van het klassement. De Noor klimt naar de vijfde plaats. Na zijn drie opeenvolgende etappezeges behield Groenewegen de puntentrui. Team Jumbo-Visma voert tevens het ploegenklassement aan.

Op de plaatselijke rondjes met telkens een steile muur van tien procent was het oorlog. Jansen en Teunissen probeerden meerdere malen weg te geraken, maar konden een sprint niet ontlopen.

“In de sprint raakte ik een beetje ingesloten waardoor ik in de remmen moest. Hierdoor verloor ik snelheid. Ik kwam nog goed opzetten en reed nog een goede sprint”, aldus Teunissen. “Het was een lastige etappe. Er was aanvankelijk geen controle in het peloton. Toen die er wel kwam, werd het gat stelselmatig dichtgereden. Op de lokale rondjes was het echt koers en werd er hard gereden. We bleven zo lang mogelijk bij elkaar. Amund en ik mochten onze eigen kans gaan, terwijl de rest bij Dylan bleef mocht het een sprint worden. We zaten uiteindelijk met twee mee, dus dat was prima. Dat ik de leiderstrui overneem, is heel mooi. Met Amund hebben we nog een tweede man kort in het klassement. Tot nu toe loopt het goed voor ons. De ploeg is heel sterk.”

Gerelateerde updates

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /