Team LottoNL-Jumbo speelt geen rol van betekenis in derde etappe Tour de France

Team LottoNL-Jumbo speelt geen rol van betekenis in derde etappe Tour de France

De renners van Team LottoNL-Jumbo hebben in de derde etappe van de Tour de France geen rol van betekenis gespeeld. De rit naar Longwy werd gewonnen door Peter Sagan. George Bennet kwam als eerste Team LottoNL-Jumbo-renner over de streep op plaats 44. Geraint Thomas behoudt de leiding in het algemeen klassement. 

“We wisten van tevoren dat we vandaag niet om de etappezege mee zouden doen”, vertelde ploegleider Nico Verhoeven. “Dit was een dag waarbij we vooral de focus op morgen hebben gehouden. Zodat we er dan met Dylan weer vol voor kunnen gaan." 

Voor de Tour werd gedacht dat Roglic na een goede proloog vandaag zou kunnen opschuiven naar de top van het klassement. Verhoeven: "Dan hadden we vandaag gekeken richting geel. Dat is na de proloog helemaal weg gevallen. Zijn valpartij van zaterdag zal nog meespelen in zijn hoofd. We hebben hem tijdens de rest van de Tour de France in de bergritten nog hard nodig. We zijn de dag verder goed doorgekomen. Dylan gaf ook een goede indruk. Dat is wel belangrijk voor dit moment. Het is de bedoeling dat we morgen weer mee gaan doen voor de overwinning." 

Tom Leezer kwam gisteren ten val, maar finishte vandaag zonder grote problemen. Leezer: "Ik heb niet zo heel veel pijn aan mijn knie. Het lichaam is aan het genezen, want dat heeft wel een klap gehad. Ik wil wel harder en kunnen doen wat ik normaal doe. Het is alleen net of ik tegen een begrenzer oprijd. Normaal gesproken heeft je lichaam een dag of twee nodig om te herstellen. Daar houd ik ook rekening mee. Ik ga ervan uit dat het vanaf dan elke dag beter gaat en dat ik dan gewoon weer mijn ding kan doen.”

Gerelateerde updates