Team LottoNL-Jumbo ongeschonden door 18e etappe

Team LottoNL-Jumbo ongeschonden door 18e etappe

In de 18e etappe in de Ronde van Spanje hebben de renners van Team LottoNL-Jumbo zich rustig gehouden. De rit naar Gandia werd gewonnen door Magnus Cort Nilsen (Orica). Hij klopte Nikias Arndt (Giant) en Jean-Pierre Drucker (BMC) in de massasprint. Nairo Quintana (Movistar) blijft aan de leiding.

Ploegleider Addy Engels is blij dat ook deze etappe erop zit. “De etappe is voor ons goed verlopen, wij hadden geen ambitie om mee te springen in een dag als vandaag. In de kopgroep zitten om ervoor te rijden is goed voor de spirit maar brengt je uiteindelijk niks. We hebben besloten om met z’n allen in de groep te blijven en elkaar te ondersteunen.” 

“In etappes zoals vandaag kunnen onze mannen zich sparen voor de komende dagen. Campenaerts kijkt uit naar morgen, Bennett en Gesink weten dat het zaterdag moet gaan gebeuren.” Het team had het plan om de mannen rustig te houden. “Daarnaast moest Tankink nog herstellen van gisteren en is het voor Keizer en Bouwman belangrijk om rust te pakken en Madrid te halen.”

Waaiers

Op de wegen richting Gandia waaide het behoorlijk. “Het verraste mij dat Etixx het op de kant probeerde te trekken. Het was een kort stuk en nog ver tot de finish. Het zorgde niet voor problemen in het peloton. Iedereen zat er goed bij en in de finale wist Bennett zich goed in de groep te handhaven.” 

Morgen

Morgen staat er een belangrijke rit op het programma. “Victor Campenaerts kan niet wachten om morgen aan de tijdrit te beginnen. We gaan zometeen met de auto het parcours verkennen om het nog een keer in ons op te nemen. Het parcours is voor veel renners bekend terrein. Veel ploegen komen er in de winter om te trainen.” 

Engels is benieuwd naar de prestaties van Campenaerts. “Het is de eerste keer dat Victor een tijdrit in een grote ronde rijdt en het is afwachten wat hij gaat doen. Hij is in ieder geval gemotiveerd voor morgen.”

Gerelateerde updates