Team LottoNL-Jumbo met een brede selectie naar de Eneco Tour.

Team LottoNL-Jumbo met een brede selectie naar de Eneco Tour.

Team LottoNL-Jumbo start met een sterke selectie in de Eneco Tour. Maandag 19 september start de zevendaagse WorldTour-wedstrijd met een rit in lijn in het Friese Bolsward. De koers bestaat onder andere uit een tijdrit en een ploegentijdrit en eindigt zondag 25 september in het Belgische Geraardsbergen. 

"Het is een speciale wedstrijd omdat deze WorldTour-koers deels over Nederlandse wegen gaat. Daarom zijn wij, als Nederlandse ploeg, erop gebrand onszelf te laten zien,” aldus ploegleider Merijn Zeeman. “We willen succesvol zijn op verschillende fronten. De ploeg bestaat uit renners voor het algemeen klassement, de tijdrit en de sprinttrein met Dylan Groenewegen.”

“Voor het algemeen klassement hebben we niet een topfavoriet, maar wel drie renners die kans maken om mee te doen om de prijzen. Kelderman heeft al laten zien dat hij in de Eneco Tour goed kan zijn. Met de finish in Geraardsbergen hebben we met Sep Vanmarcke een renner die dat zeker aan moet kunnen. Primoz Roglic schuiven wij ook naar voren om mee te doen in het klassement. Voor een renner zoals Roglic is dit met het oog op de toekomst een goede ronde om voor het klassement te gaan.”

Primoz Roglic

“Ik wil meedoen voor het klassement. Vooral de tijdrit op de tweede dag is een doel voor mij. Ik ben er dit jaar achter gekomen dat ik goed kan tijdrijden en hoop dat ook in de Eneco Tour te kunnen doen. Daarnaast wil ik een goede bijdrage aan de ploegentijdrit leveren.” Het is voor Roglic de eerste keer dat hij in Nederland en België gaat koersen. “Net als vaker in dit seizoen wordt dit een nieuwe ervaring voor mij. De hectiek en de stress door de vele verkeersobstakels en smalle wegen is waar ik het meest tegenop zie.” 

Roglic is zich ervan bewust hoe belangrijk deze koers is. “Het is toch een thuiskoers voor de ploeg, en ik denk dat wij met deze sterke selectie daar zeker wat kunnen laten zien. Ik kijk ernaar uit om mee te helpen om als ploeg een zo goed mogelijke Eneco Tour te rijden.”

Wilco Kelderman

Wilco Kelderman werd vorig jaar derde. Kelderman wil dit jaar opnieuw meestrijden om de eindzege. “Het is altijd mooi om een koers in je eigen land te rijden, ik ben daarom extra gemotiveerd. Mijn doel is om opnieuw een goed klassement te rijden.” Kelderman mist wel een Ardennenrit maar is blij met de tijdrit kilometers. “Een ploegentijdrit en de tijdrit zijn onderdelen waar we goed kunnen scoren. Ik denk dat in deze ritten het klassement wordt gemaakt.”

Sprinten met Groenewegen

“In de Tour of Britain hebben wij als ploeg opnieuw een stap gemaakt in de opbouw van de sprinttrein rondom Dylan Groenewegen. In de Eneco Tour willen we dit voortzetten.” Ploegleider Merijn Zeeman ziet zeker kansen voor Groenewegen. “Dylan zit zo in elkaar dat alleen de winst telt, daar gaan we dan ook voor. Het is belangrijk dat we Groenewegen kunnen laten sprinten. Hij is de afgelopen maanden opnieuw sneller geworden en de ploeg moet ervoor zorgen dat hij die snelheid kan gebruiken door vrij te sprinten.” 

Zeeman voegt er wel aan toe dat zomaar een rit winnen in de Eneco Tour niet vanzelfsprekend is. “De concurrentie is sterker en er zijn meer ploegen die mee willen doen in de sprint. Het is voor ons een goede test hoe wij als sprinttrein hier functioneren.”

Volgens Groenewegen is een rit winnen het doel in deze Eneco Tour. “We zijn beter geworden als sprinttrein, als wij deze lijn doortrekken mag een etappe winnen zeker het doel zijn.” Groenewegen geeft aan dat op dit hoge niveau alles moet kloppen. “Zodra ik door de ploeg goed wordt afgezet en ik vrij kan sprinten maak ik kans op een overwinning. Ik heb veel motivatie om in deze belangrijke koers onze sprinttrein te tonen.” 

Line Up:

Jos van Emden

Dylan Groenewegen 

Wilco Kelderman 

Tom Leezer

Primoz Roglic 

Sep Vanmarcke

Robert Wagner

Maarten Wijnants 

 

Ploegleiders:

Merijn Zeeman & Mathieu Heijboer

Gerelateerde updates