Team LottoNL-Jumbo doet wat het kan in Baskenland

Team LottoNL-Jumbo doet wat het kan in Baskenland

De wielrenners van Team LottoNL-Jumbo zijn de eerste etappe van de Vuelta Ciclista al Pais Vasco zonder al teveel kleerscheuren doorgekomen. Brian Bulgac zat in de vroege ontsnapping en George Bennett kreeg geen last van zijn knie. Michael Matthews (Orica GreenEDGE) won de rit.

“We hadden niet heel veel meer verwacht dan er vandaag uit is gekomen”, zei ploegleider Erik Dekker na afloop. Hij is realistisch over de kansen van zijn ploeg in deze etappekoers. “We hebben een aparte selectie, hier. Daardoor staat deze wedstrijd wederom in het teken van individuele groei bij de renners. Wat dat aangaat is het prettig dat George Bennett vandaag geen last heeft gehad van zijn knie.”

Bergtrui
In de etappe rondom Bilbao zat Brian Bulgac in de vroege ontsnapping. Daarin had hij graag de bergtrui willen pakken. “Ik dacht ook dat ik de eerste punten had verzameld, maar de sprint bleek ineens 1,5 kilometer verder te liggen”, vertelde hij over zijn poging. “Daar snapte ik helemaal niets van. Vervolgens reed ik op de tweede berg lek en moest ik  veel geven om terug te keren. Toen ik er eenmaal weer bij was, begonnen zij meteen weer voor de bergsprint te gaan. Daar kon ik niet tegen op.” 

“Brian heeft ons in ieder geval in de koers gezet”, oordeelde Dekker. “Daar tegenover staat dat Mike Teunissen helaas buiten tijd is gefinisht. Hij is niet fit en dit is ook niet zijn terrein. Dat maakt het lastig voor hem. Helaas heeft hij het niet gered vandaag.”

Frommelen
Dinsdag staat voor de mannen van Team LottoNL-Jumbo de minste moeilijke etappe van de week op het programma. “Dat wordt waarschijnlijk een massasprint met een wat grotere groep dan vandaag”, verwachtte Dekker. “Ik hoop dat Nick van der Lijke zich morgen beter voelt dan vandaag. Hij zou zich er misschien tussen kunnen frommelen.”

Gerelateerde updates