Inloggen
Team Jumbo-Visma ziet De Plus opgeven in zevende Giro-etappe

Team Jumbo-Visma ziet De Plus opgeven in zevende Giro-etappe

Primoz Roglic is de zevende etappe van de Giro d’Italia goed doorgekomen, maar moest toekijken hoe zijn ploeggenoot Laurens De Plus de strijd moest staken. Roglic kwam na uitstekend werk van zijn ploeggenoten in het peloton over de streep.

In het eerste uur werd er meer dan vijftig kilometer afgelegd. Het bleef aanvallen regenen, maar een kopgroep met onder anderen Paul Martens kreeg geen vrijgeleide. Nadat de groep Martens was ingelopen, ontstond de beslissende kopgroep die streed voor de dagzege. Daarachter werd Team Jumbo Visma-kopman Roglic goed omringd door zijn ploeggenoten.

“Het was oorlog vanuit het vertrek. Op de belangrijke momenten zaten we waar we moesten zitten. Dat is mooi om te zien. Wat dat betreft geeft dat vertrouwen naar het vervolg van de Giro”, blikt Addy Engels terug. “De opgave van Laurens is natuurlijk minder leuk nieuws. Hij voelde zich al een paar dagen niet fit, maar hij was aan de beterende hand. Zo’n koerssituatie als vandaag helpt dan niet mee. We hadden gehoopt dat hij de rustdag zou halen, maar dat is helaas niet zo.”

Voor De Plus was de Giro een hoofddoel. “Dit is een enorme ontgoocheling. Ik heb hier het hele jaar naar toegewerkt en alles voor opgeofferd. Maar mijn lichaam liet het niet toe om nog door te gaan. Dit doet enorm veel pijn. Het begon na de openingstijdrit. Ik heb de afgelopen dagen erg afgezien. Ik had gehoopt dat ik het tot de rustdag kon overleven, maar het mocht helaas niet zo zijn. Erg balen.”

Gerelateerde updates

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer

Food Friday – Het favoriete iced tea recept van onze renners

Op een warme zomerse dag is niks verfrissender dan een koud glas ijsthee. In deze Food Friday leggen we uit wat het verschil is in voedingswaarde tussen ijsthee uit een pak en zelfgemaakte ijsthee, en geven we je meteen wat tips en tricks om zelf ijsthee te kunnen maken!

Lees meer
 /