Profiel
Team Jumbo-Visma voegt Van Hooydonck toe aan klassieke kern

Team Jumbo-Visma voegt Van Hooydonck toe aan klassieke kern

Nathan van Hooydonck versterkt vanaf 2021 de selectie van Team Jumbo-Visma. De Belg tekent voor twee seizoenen bij de Nederlandse World Tour-formatie en zal onder meer in de klassiekers Wout van Aert en Mike Teunissen bijstaan.

Sportief directeur Merijn Zeeman trekt met Van Hooydonck een renner aan die al vanaf de beloften door Team Jumbo-Visma werd gevolgd. “We waren op zoek naar een sterke renner die in de klassiekers ons team rond Wout en Mike kon versterken. Daar is Nathan met zijn talenten de geschikte renner voor. Daarnaast komen zijn tijdritcapaciteiten van pas in ploegentijdritten of een sprinttrein. We kijken uit naar zijn komst volgend seizoen.”

"Dit voelt voor mij echt als een nieuw hoofdstuk in mijn carrière."

Nathan van Hooydonck

De 24-jarige Van Hooydonck zet met zijn transfer een nieuwe stap in zijn carrière. “Ik ben blij dat ik deze kans van Team Jumbo-Visma krijg. Dit voelt voor mij echt als een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. Ik kijk erg uit naar mijn eerste momenten bij dit team. De klassieke periode is voor mij een erg belangrijke periode. Ik hoop me dan ook te ontwikkelen in het klassieke werk. Ook in het tijdrijden wil ik stappen blijven zetten. De afgelopen jaren is gebleken dat Team Jumbo-Visma zich op alle fronten goed ontwikkelt. Dan is het fijn om deel uit te mogen maken van zo’n team. Voor mij is dit dé ploeg om verdere stappen te zetten als wielrenner.”

Gerelateerde updates