Inloggen
Team Jumbo-Visma versterkt zich met Kars Jansman

Team Jumbo-Visma versterkt zich met Kars Jansman

Kars Jansman maakt de overstap naar Team Jumbo-Visma. De 23-jarige langeafstandsspecialist zet zijn handtekening onder een verbintenis voor twee jaar bij de ploeg van coach Jac Orie.

"De laatste jaren heb ik op de 5000 en 10.000 meter een behoorlijke stap gezet en de aansluiting met de subtop gemaakt. Ik denk dat ik mezelf bij deze ploeg nog meer kan ontwikkelen om ook de stap richting de wereldtop te zetten", aldus Jansman over zijn keuze voor Team Jumbo-Visma.

"De rijders en de begeleidingsstaf bij deze ploeg zijn top en ik kijk ernaar uit om dagelijks met mensen als Sven Kramer, Patrick Roest, Douwe de Vries en Chris Huizinga te trainen. Het is een mooie en sterke groep en ik ben er absoluut van overtuigd dat zij mij beter kunnen maken."

World Cup-debuut

Jansman maakte afgelopen seizoen zijn debuut in het wereldbekercircuit bij de senioren. Tijdens het World Cup Kwalificatietoernooi in Thialf eindigde hij als vierde op de 10.000 meter, waardoor hij op die afstand uit mocht komen bij de World Cup in het Poolse Tomaszów-Mazowiecki. Door enkele afmeldingen kwam hij echter ook al in actie op de 5000 meter in het Japanse Tomakomai.

"Ik kijk met een tevreden gevoel terug op het afgelopen seizoen", zegt Jansman. "Het is natuurlijk een unieke ervaring om je World Cup-debuut te maken bij de senioren. De resultaten bij de twee wereldbekers (Jansman werd tweede op de 5000 en zesde op 10.000 meter, red.) zeggen mij nog niet zoveel, omdat ik in beide gevallen in de B-groep reed. Het volgende doel is om in de A-groep te starten. Dat hoop ik bij deze ploeg voor elkaar te krijgen."

Jansman, die geen allrounder, maar een echte langeafstandsspecialist is, kijkt uit naar de samenwerking met coach Orie. "Jac is iemand die werkt volgens het credo 'meten is weten' en dat spreekt mij aan. Ik ben gewend om hard en veel te trainen en in het verleden hield ik zelf goed in de gaten dat het allemaal niet teveel werd, maar bij deze ploeg wordt alles heel goed gemonitord. Dat is een fijne gedachte."

Orie

Orie is blij met het aantrekken van Jansman. "Kars is een talentvolle jongen en ik ben ervan overtuigd dat hij nog veel groeipotentie heeft. Daarnaast zie ik hem als een goede aanvulling voor het evenwicht in onze ploeg. We gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hij bij ons de volgende stap in zijn ontwikkeling kan zetten", aldus Orie.

Jansman is de eerste aanwinst van Team Jumbo-Visma dit seizoen. Eerder zetten De Vries, Huizinga en Jan Smeekens hun handtekening onder een nieuwe verbintenis voor één jaar bij de ploeg.

Gerelateerde updates

Mike en Merijn over kasseien en monumenten

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier

Koop onze officiële replica teamkleding

Onze koerskleding is vanaf nu te koop! Het shirt en de broek zijn beschikbaar voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast zijn er ook petten en handschoenen verkrijgbaar.

Koop hier

Met Kruijswijk op 'El Teide'

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier
 /