Profiel
Team Jumbo-Visma verlaat Luik met kater wegens blessures Gesink

Team Jumbo-Visma verlaat Luik met kater wegens blessures Gesink

Team Jumbo-Visma heeft een flinke kater overgehouden aan Luik-Bastenaken-Luik, de laatste voorjaarsklassieker van het seizoen. Laurens De Plus streed lang mee voor een topklassering en werd zeventiende. Robert Gesink liep bij een valpartij een gebroken rechtersleutelbeen en een fractuur in zijn bekken op. De Varssevelder start derhalve niet in de Giro d’Italia.

In een kletsnatte Luik-Bastenaken-Luik ontbrak het Team Jumbo-Visma aan een portie geluk. Naast Gesink moest ook Antwan Tolhoek de strijd staken. De Zeeuw had last van onderkoelingsverschijnselen.

Kopman De Plus vond zichzelf na La Roche-en-Faucons terug in een groepje dat reed voor de elfde plaats. In de sprint zat er uiteindelijk niet meer in dan plek zeventien.

Ploegleider Addy Engels moest na afloop een grote teleurstelling verwerken met het wegvallen van Gesink. “Robert is hard gevallen in de afdaling van de Mont-le-Soie. Het was erg glad vanwege de regen. Dit is een grote klap voor hemzelf en voor de ploeg met het oog op de Giro. Robert was een belangrijke pion voor Roglic. Hij is sterk, had aangetoond een goed niveau te hebben en is heel erg ervaren. We gaan hem zeker missen in de bergen.”

De Plus, die Roglic ook zal bijstaan in de Giro, was geschrokken. “Dit is een gemis voor de ploeg. Robert reed heel sterk de laatste weken. Als ik terugkijk op mijn eigen wedstrijd zat ik op La Roche-en-Faucons te ver van achteren. Ik kon op karakter terugkomen, maar toen waren de besten al vertrokken. Dat is spijtig. Ik heb op de Cote des Forges nog geprobeerd mee te springen met Van Avermaet en Gilbert. Ik dacht dat het wel kon met dit weer, maar het draaide niet rond. Je moet in zo’n koers ook een beetje geluk hebben. Mijn vorm is alleszins in orde.”

Liege-Bastogne-Liege

One Day Race

Gerelateerde updates