Profiel
Team Jumbo-Visma vecht zich terug in tweede etappe Vuelta a España

Team Jumbo-Visma vecht zich terug in tweede etappe Vuelta a España

Team Jumbo-Visma heeft in de tweede etappe van de Vuelta a España veerkracht getoond. Na de tegenslag en het tijdsverlies van zaterdag opende de ploeg van Addy Engels en Grischa Niermann de debatten in de finale. Primoz Roglic reed op de slotklim weg met vijf anderen en sprintte naar de derde plaats. In het klassement is de Sloveen opgeklommen naar de zesde plaats.

In de zware etappe naar Calpe toonde Team Jumbo-Visma volop strijdlust. Nadat de vroege vlucht was ingelopen, sprokkelde Roglic belangrijke bonificatieseconden. Op de slotklim trok George Bennett als eerste ten aanval. Hij kreeg met Roglic een ploegmaat mee. Net voor de top ontstond de beslissende ontsnapping van zes met Roglic, die aan de streep 37 seconden voorsprong had op de groep met de rode trui. Schaduwkopman Steven Kruijswijk had last van zijn knie na de valpartij van gisteren en verloor 1.43.

“Het was echt zwaar vandaag”, aldus Roglic. “Ik had op het laatst de benen niet meer om nog mee te doen voor de ritzege. Ik had weinig last van de valpartij en ik ben heel content met deze derde plaats en met de tijdswinst. Na de Giro d’Italia heb ik buiten het nationale kampioenschap niet meer gekoerst, dus ik wist niet hoe het met mijn vorm zou zijn. Dit is bemoedigend en geeft vertrouwen.”

 / 

Ploegleider Grischa Niermann zag zijn kopman prima zaken doen voor het klassement. “Het was vandaag een lastige etappe en er werd hard gereden. Zoals verwacht ontplofte de koers op de laatste klim. Velen hadden gedacht dat het een sprint ging worden met een select groepje, maar het was toch zwaarder dan gedacht. We hebben de hele dag goed van voren gereden en George en Primoz waren echt goed. Primoz was na gisteren ook geprikkeld. We kunnen zeggen dat we na de deceptie van gisteren weer goed in de wedstrijd zitten.”

Niermann zag Kruijswijk kostbare tijd verliezen. “Steven had vandaag een mindere dag en had veel last van zijn knie. Hij is gisteren toch hard de hekken ingereden. Steven had er graag anders voorgestaan na twee dagen, maar zijn klassement is zeker nog niet voorbij”, besluit Niermann.

Gerelateerde updates