Team Jumbo-Visma toont eendracht in tweede etappe Valencia

Team Jumbo-Visma toont eendracht in tweede etappe Valencia

Team Jumbo-Visma heeft zich in de tweede etappe van de Volta a la Comunitat Valenciana als ploeg laten zien. In de etappe in en rond Alicante reed de gehele ploeg in dienst van Dylan Groenewegen. De topsprinter loste op de laatste klim waarna hij met behulp van de ploeg terug kon keren. De Amsterdammer kwam vervolgens niet meer aan sprinten toe. Tony Martin behoudt zijn derde plaats in het klassement.

Ploegleider Sierk-Jan de Haan was ondanks de gemiste sprintkans blij met het optreden van zijn mannen. “Natuurlijk wil je altijd winnen als topsporter, maar het gaat ook om het proces. Vandaag hebben we laten zien dat de ploeg er staat en dat iedereen voor elkaar door het vuur gaat. Daar neem ik mijn pet voor af.”

“Dylan moest op de laatste klim lossen en kon met behulp van de gehele ploeg terugkeren. Dat heeft heel veel krachten gekost om in de finale nog een rol te spelen. Maar wat de ploeg heeft laten zien vandaag geeft vertrouwen naar de toekomst. Zondag in Valencia volgt er een nieuwe kans”, aldus De Haan.

Gerelateerde updates