Inloggen
Team Jumbo-Visma telt zegeningen met sterke Gesink in Amstel Gold Race

Team Jumbo-Visma telt zegeningen met sterke Gesink in Amstel Gold Race

Team Jumbo-Visma heeft zich in de Amstel Gold Race tevreden moeten stellen met een sterk optreden van Robert Gesink. Een topklassering bleef echter uit.

Gesink streed lang mee voor een toptienplaats. De Varssevelder klom in de finale met de favorieten over de Eyserbosweg en de Keutenberg, maar moest op het laatst passen. Hij eindigde net buiten de top twintig.

De Amstel Gold Race werd gekenmerkt door een vroege vlucht die maximaal acht minuten kreeg. De kopgroep werd in de aanloop naar de Eyserbosweg ingelopen mede door toedoen van Team Jumbo-Visma. Op de Eyserbosweg brak de koers helemaal open en kon alleen Gesink nog mee met de besten. Hij vocht, in zijn gekende stijl, voor wat hij waard was en kwam uiteindelijk als 21e over de streep.

Ploegleider Frans Maassen was na afloop realistisch over het optreden van zijn ploeg. “Natuurlijk zijn we teleurgesteld en hadden wij op beter gehoopt. We moeten ook eerlijk zijn. Het was een eerlijke koers en wij misten een paar procent om met de besten mee te doen. We moeten zeker geen excuses zoeken. We hebben gestreden voor wat we waard zijn, maar we waren niet goed genoeg. Robert reed een prima koers. Zeker omdat hij net als een aantal andere jongens net van hoogtestage terugkomt. De Giro is het grote doel, al wil je hier ook zo goed mogelijk eindigen. Het is wat het is, maar het biedt wel perspectief naar de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Dan komt Laurens De Plus er ook nog bij. Ik ben er van overtuigd dat we daar nog wat laten zien.”

Gerelateerde updates

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday – Pasta di Giro

In deze eerste Food Friday nemen we je mee naar Italië, het land van pasta. Het komt goed uit dat wij hier nu zitten, want onze renners hebben tijdens de Giro d’Italia volop behoefte aan koolhydraten.

Lees meer

De Giro en kopman Roglic

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /