Profiel
Team Jumbo-Visma superieur in ploegentijdrit Tour de France

Team Jumbo-Visma superieur in ploegentijdrit Tour de France

Team Jumbo-Visma heeft op een superieure wijze de ploegentijdrit gewonnen in de Ronde van Frankrijk. De ploeg legde de 27,6 kilometer in Brussel af in een tijd van 28’57 en was daarmee twintig seconden sneller dan Ineos. Mike Teunissen behield zijn leidende positie in het klassement waarin de ploeg nu de eerste vijf posities bekleedt. Teunissen is ook in het bezit van de groene puntentrui. Wout van Aert is de nieuwe drager van het wit voor de beste jongere.

Voor Team Jumbo-Visma is het de derde zege in een ploegentijdrit in amper een paar maanden tijd. Vorig jaar won het de ploegentijdrit in de Tour of Britain en dit jaar in de UAE Tour. Het is de 37e zege van de ploeg deze wielerjaargang.

“Vandaag viel alles op zijn plaats”, aldus Teunissen. “Je ziet dat als je in een flow zit alles kan. We behielden onze snelheid en Iedereen draaide heel goed mee. De jongens waren allemaal heel sterk. Het was ons grote doel om de ploegentijdrit te winnen. Dat het dan ook lukt, is gewoon geweldig. Dat ik gisteren won was heel mooi, maar winnen als ploeg is eigenlijk nog mooier. We winnen hier niet met achten, maar met een kleine honderd man. Dit is de beloning voor al het harde werk dat wij er met zijn allen de afgelopen weken, maanden en zelfs jaren in hebben gestoken met de juiste mensen op de juiste plaats. Dat ik het geel behoud, is een mooie bonus. Nu kan ik morgen een hele dag genieten van de gele trui.”

Kopman Steven Kruijswijk was heel blij met de tijdritzege. “Ik was vandaag niet bezig met mijn klassement. Dat ik hier tijd pak op mijn concurrenten, is een mooie bonus. We kwamen hier om de tijdrit te winnen en dat is gelukt. Wout, Mike en Tony waren de motoren van de ploeg. Het draaide super, het tempo zat er goed in en iedereen deed zijn werk. Het ging echt heel hard. We zijn de Tour goed begonnen en hopelijk kunnen we hier een mooi vervolg aangeven de komende dagen en weken.”

Volgens performancemanager Mathieu Heijboer is dit de ultieme bekroning van jaren investering. “Dit is echt fantastisch. In 2015, toen we met Team LottoNL-Jumbo begonnen, werd de ploegentijdrit een belangrijk onderdeel in ons proces. We hebben een gestage ontwikkeling doorgemaakt met ups en downs. De laatste tijd zaten we in een goede flow met de zeges in de Tour of Britain en de UAE Tour en de tweede plaats in Tirreno-Adriatico. Vandaag viel alles op zijn plek. We zijn al weken en maanden met deze ploegentijdrit bezig. We hebben het meermaals verkend en de verschillende scenario’s goed doorgenomen. Het vertrouwen zat er echt in en het geel gaf extra motivatie. Deze overwinning kenmerkt onze ploeg en de filosofie die we hebben. Het samen winnen.”

 / 

Tour de France: Stage 2

Stage 2 (TTT)

Uitslag
Klassement
1
Team Jumbo-Visma
00:28:57
2
Team INEOS
+0:20
3
Deceuninck - Quick Step
+0:21
4
Team Sunweb
+0:35
5
Team Katusha Alpecin
z.t.
6
EF Education First
z.t.
7
CCC Team
+2:32
8
Groupama - FDJ
+1:00
9
Bahrain Merida
+0:36
10
Astana Pro Team
z.t.

Gerelateerde updates