Profiel
Team Jumbo-Visma start eigen eCompetition

Team Jumbo-Visma start eigen eCompetition

Morgen om 10 uur start de eerste proef van de onderlinge Team Jumbo-Visma eCompetition. Aan de serie over vier etappes wordt deelgenomen door renners van het World Tour-team en de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma. Morgen, zondag 3 mei, wordt een relatief vlakke etappe over ruim veertig kilometer verreden. De volgende drie zondagen staan een klassieker, een sprintetappe en een bergrit op het programma. Er worden verschillende klassementen opgemaakt.

Alle etappes worden live uitgezonden op verschillende DPG-platformen (zoals ad.nl) en op de website van Team Jumbo-Visma. De wedstrijden beginnen steeds met een geneutraliseerde eerste helft. Dat geeft de commentatoren Hidde van Warmerdam, Thijs Zonneveld en Marc de Maar de gelegenheid om de renners en coaches waarmee zij via de webcam in verbinding staan te interviewen. De virtuele koers krijgt zo behalve een sportieve ook een journalistieke invalshoek. Bovendien hecht Team Jumbo-Visma aan het sociale karakter van de e-race.

“Het is een welkome sportieve prikkel, de eer staat op het spel, maar het is zeker ook waardevol om onze renners op deze manier samen te brengen”, aldus Merijn Zeeman, sportief directeur van Team Jumbo-Visma.

Omdat alle renners van het team over hetzelfde materiaal beschikken, een smarttrainer van Tacx, is de competitie eerlijker dan de e-races waarin de deelnemers niet over dezelfde middelen beschikken. De serie wordt georganiseerd op het platform Zwift. Dat is één van de weinige platformen waarop virtueel in het wiel rijden daadwerkelijk tot een lagere fysieke inspanning leidt en er dus ook meer tactisch gekoerst kan worden.

Richard Plugge, directeur van Team Jumbo-Visma, is blij met de samenwerking met De Persgroep (DPG). “We proberen in deze tijd zonder wegwedstrijden zoveel mogelijk exposure te genereren voor ons team en onze partners. Daar past dit concept heel goed in. Dat DPG zich achter dit initiatief schaart, geeft ons de meerwaarde waar we naar op zoek waren.”

Plugge en Zeeman worden morgen live in de uitzending geïnterviewd door het commentaarstrio. Na afloop van de e-race wordt onder leiding van Mike Teunissen ook nog een social ride gereden die voor iedereen toegankelijk is om mee te fietsen. Ook die wordt live uitgezonden, inclusief een uitgebreid interview met Teunissen.

Bekijk hier live de eerste etappe van de Team Jumbo-Visma eCompetie

Gerelateerde updates