Inloggen
Team Jumbo-Visma staat roze trui af in zesde Giro-etappe

Team Jumbo-Visma staat roze trui af in zesde Giro-etappe

Primoz Roglic heeft de roze trui afgestaan in de zesde etappe van de Giro d’Italia. De Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma kwam in het peloton binnen op iets meer dan zeven minuten van een kopgroep die streed om de dagzege en de roze trui.

De etappe verliep in het begin niet vlekkeloos voor Roglic en Team Jumbo-Visma. Na amper dertig kilometer was er een massale valpartij waar Roglic, Kuss en Martens bij betrokken waren. Alle drie konden hun weg vervolgen. De Sloveen reed de etappe uit met schaafwonden aan zijn bil.

Nadat Roglic was geholpen door de ronde-arts en was teruggekeerd in de kop van het peloton, nam Team Jumbo-Visma de controle achter de dertien koplopers.

“De kopgroep was vandaag heel erg sterk. Wij hebben als ploeg gecontroleerd, maar we wilden ook niet teveel energie steken in het terughalen van de kopgroep”, aldus Roglic. “Dat we het roze kwijt zijn, zie ik niet als een nadeel. Het geeft mij en de ploeg wat meer rust en minder stress. De Giro duurt nog lang en de beslissende etappes moeten allemaal nog komen.”

Roglic blikte ook terug op de hachelijke ouverture van de rit. “Ze vielen voor mij en ik kon de crash niet meer ontwijken. Dat is ook wielrennen. Gelukkig zijn het alleen maar schaafwonden en valt het allemaal mee.”

“We hebben geprobeerd om de kopgroep rond de vijf minuten te houden”, aldus ploegleider Addy Engels. “Dat is in aan aanloop naar de klim prima gelukt. Op een gegeven moment ging niemand meerijden, dan weet je dat de voorsprong nog wat oploopt omdat ze vooraan strijden voor de dagzege en wij gecontroleerd rijden. Het was geen gemakkelijke kopgroep met klimmers zoals Amador en Oomen. Je moet ze ook geen tien minuten geven. Dat we de roze trui kwijt zijn is jammer, maar aan de andere kant geeft het ons ook meer rust. De valpartij van Primoz was nog wel een smetje, maar hij is in orde. Al bij al was dit voor ons een goede koerssituatie en we staan er nog steeds prima voor.”

Gerelateerde updates

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday – Pasta di Giro

In deze eerste Food Friday nemen we je mee naar Italië, het land van pasta. Het komt goed uit dat wij hier nu zitten, want onze renners hebben tijdens de Giro d’Italia volop behoefte aan koolhydraten.

Lees meer

De Giro en kopman Roglic

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /