Inloggen
Team Jumbo-Visma pakt eindzege Hammer Stavanger

Team Jumbo-Visma pakt eindzege Hammer Stavanger

Team Jumbo-Visma heeft de Hammer Series in Stavanger op zijn naam geschreven. De formatie van Frans Maassen vertrok als eerste in de Hammer Chase en liet zich niet meer achterhalen. De ploegen waren de achtervolging gestart in volgorde van het klassement na de Hammer Climb en de Hammer sprint.

Voor Team Jumbo-Visma is het de drieëntwintigste zege van het seizoen.

De ploeg bestaande uit Dylan Groenewegen, Jonas Vingegaard, Pascal Eenkhoorn, Amund Grondahl Jansen en Mike Teunissen vertrok met een halve minuut voorsprong op Team Sunweb. Team Jumbo-Visma consolideerde de voorsprong met verve en hield op de streep zeventien seconden over.

“Het is de eerste keer dat we een wedstrijd van de Hammer Series winnen. Dat is echt geweldig”, aldus Amund Jansen. “Voor ons is het allemaal een nieuwe, maar leuke ervaring. Iedereen heeft zich voor de volle honderd procent gegeven en dat heeft geresulteerd in deze overwinning. Het is ook mooi om in Noorwegen te winnen voor onze Noorse sponsor Visma. Deze overwinning is ook voor hun.”

 / 

Dylan Groenewegen is het eens met zijn Noorse ploeggenoot. “Vandaag was erg leuk. Het was een zware Hammer Chase, maar ik ben blij dat we het hebben kunnen afmaken. Gisteren ging voor mij niet zoals verwacht, maar dit maakt veel goed. Het is bovendien een goede voorbereiding op de Tour.”

Ploegleider Frans Maassen is trots op zijn ploeg. “Dit is echt geweldig. Ik ben supertrots op de jongens. Dit had ik wel gehoopt, maar niet meteen verwacht. We zijn hier niet met onze beste tijdrijders. Iedereen heeft zich de afgelopen drie dagen volledig gegeven en dat is mooi om te zien. Ze hebben gestreden voor iedere meter. De spirit was echt goed.”

Na de Hammer Series in Stavanger gaat Team Jumbo-Visma als leider naar de Hammer Series in Limburg, volgende week. In het najaar wordt in Hongkong de finale gereden.

Gerelateerde updates

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /