Team Jumbo-Visma ook dit seizoen actief in Hammer Series

Team Jumbo-Visma ook dit seizoen actief in Hammer Series

's Werelds enige professionele wielerreeks voor ploegen, de Hammer Series, staat dit seizoen opnieuw op het programma van Team Jumbo-Visma.

Mitchelton-Scott werd in 2018 gekroond tot winnaar van de Hammer Series, na een felle strijd in Stavanger, Limburg en Hong Kong. In de Hammer Serie nemen teams het tegen elkaar op, niet als individuele renners, waardoor de Hammer Series uniek zijn in het professionele wielrennen.

Vorig jaar eindigde Team Jumbo-Visma als vierde in het eindklassement. "Het format past bij ons", zegt ploegleider Nico Verhoeven. "Jammer dat we op één positie het podium hebben gemist, maar dat levert ons een mooi doel op om het beter te doen. Het is altijd leuk om drie dagen te strijden met de beste teams."

Dit jaar doen veertien van 's werelds beste teams mee aan een nieuwe reeks, bekeken door duizenden mensen op straat en miljoenen online. De Hammer Series vinden gedurende drie dagen plaats met de Climb, Sprint en Chase op verschillende dagen. Hammer Stavanger wordt verreden op 24-26 mei, Hammer Limburg op 7-9 juni en Hammer Hong Kong op 12-13 oktober.

Nieuw in de Hammer Series is de aanduiding van een ‘team captain’ bij elk team. De namen van deze ‘aanvoerders’ worden later bekend gemaakt. Team Jumbo-Visma kan al wel een interessante renner bevestigen die zal deelnemen aan ten minste één van de Hammer Series: Dylan Groenewegen.

Gerelateerde updates