Inloggen
Team Jumbo-Visma ontbeert superdag in Ronde van Vlaanderen

Team Jumbo-Visma ontbeert superdag in Ronde van Vlaanderen

Wout van Aert is in de Ronde van Vlaanderen als veertiende geëindigd. De Belgische kopman van Team Jumbo-Visma zat in de groep die achter winnaar Alberto Bettiol voor de tweede plaats sprintte.

De Vlaming zat de hele dag goed van voren. Hij reageerde attent op uitvallen van anderen, maar had het uiteindelijk op de laatste beklimming lastig.

Voor Team Jumbo-Visma was het niet de meest gelukkige wedstrijd. “Het was een zware koers. Er zat bij mij niet meer in vandaag,” aldus Van Aert. “Tot aan de Kwaremont had ik het gevoel dat er meer in zat. Maar toen Bettiol vertrok, kon ik niet mee. Op de Paterberg zakte ik erdoorheen. De sterktste is op het juiste moment vertrokken. Het was een zware koers vanaf de Muur en ik had gehoopt en gedacht dat het sneller uit elkaar zou vallen. Dat gebeurde niet. Ik had achter Bettiol graag vol rondgedraaid, maar in zo’n grote groep met alleen kopmannen is het altijd lastig om een goede samenwerking te vinden.”

Ploegleider Grischa Niermann is het eens met zijn kopman. “Het was niet onze meest gelukkige wedstrijd. En ook niet de beste. We hadden best wel wat tegenslag onderweg. Wout zat er wel goed bij op het laatst en zat ook altijd goed van voren. Maar als je de benen niet hebt, dan houdt het op. Uiteindelijk wint de sterkste. Als de favorieten op de Kwaremont hadden meegekund, dan hadden ze dat wel gedaan. Veertiende is niet het resultaat waar we voor kwamen. We hebben een jonge ploeg en we mogen ook geen wonderen verwachten. Als ploeg waren we vandaag niet zo sterk als de afgelopen weken. Dat is jammer, maar volgende week gaan we het op weg naar Roubaix weer proberen.”

Gerelateerde updates

Mike en Merijn over kasseien en monumenten

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier

Koop onze officiële replica teamkleding

Onze koerskleding is vanaf nu te koop! Het shirt en de broek zijn beschikbaar voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast zijn er ook petten en handschoenen verkrijgbaar.

Koop hier

Met Kruijswijk op 'El Teide'

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier
 /