Team Jumbo-Visma officieel gepresenteerd

Team Jumbo-Visma officieel gepresenteerd

De schaats- en wielerploeg Team Jumbo-Visma heeft zich vrijdag officieel gepresenteerd aan de media. Op het hoofdkantoor van Jumbo kwamen de schaatsers en wielrenners voor de eerste keer op het podium in hun nieuwe kleding en werd het nieuwe teamlogo gepresenteerd.

Vol trots konden de directeuren Jac Orie en Richard Plugge een mooie lijst van nieuwe sponsors en suppliers bekendmaken. Zoals bekend is het Noorse it-bedrijf Visma toegetreden als tweede naamgevend hoofdsponsor. Daarnaast werd ook het aantrekken van onder andere Unox, Lipton, Sourcy, Heineken 0.0, Agu, Mercedes, Total, Grand'Italia en Simpel.nl bevestigd.

"Het is inmiddels een mooi lijstje van sponsors en suppliers geworden", reageert Orie. "Het is natuurlijk fantastisch dat al dit soort A-merken zich aan Team Jumbo-Visma binden. Dit onderstreept ook het vertrouwen dat bedrijven hebben in de schaats- en wielersport en dan Team Jumbo-Visma in het bijzonder. Daarvoor zijn we uiteraard ook Jumbo veel dank verschuldigd aangezien zij – door hun langdurige commitment uit te spreken – een heel stevig fundament onder de ploegen heeft gelegd."

Naast de nieuwe sponsordeals was er ook veel aandacht voor coach Jac Orie en tweevoudig olympisch kampioen Kjeld Nuis. Beide mannen werden eerder deze week in Amsterdam onderscheiden tijdens het Sportgala. De vakjury riep Orie voor de derde keer in zijn carrière uit tot Coach van het Jaar, terwijl Nuis voor de eerste maal verkozen werd tot Sportman van het Jaar.

"Afgelopen woensdag en vandaag hebben we nog een keer teruggekeken. Vanaf nu is de blik alleen nog maar naar voren gericht", sprak Orie. "Er komen een aantal heel belangrijke wedstrijden aan zoals het EK allround, de WK afstanden, het WK sprint en het WK allround. Maar eerst moeten we ons tijdens de NK afstanden zien te kwalificeren voor die kampioenschappen. De concurrentie is moordend, dus we mogen niets aan het toeval overlaten."

Ook Kjeld Nuis kijkt reikhalzend uit naar de tweede helft van het seizoen. "Eigenlijk vind ik elke wedstrijd mooi, want ik wil zoveel mogelijk rijden", zegt de geboren Zuid-Hollander. "Maar het EK sprint, de WK afstanden en het WK sprint staan natuurlijk met grote letters in de agenda. Dit seizoen verloopt tot nu goed, maar ik ben ervan overtuigd dat ik nog beter kan. En dat hoop ik vanaf de NK afstanden te kunnen laten zien."

			© Bram Berkien
© Bram Berkien

NK afstanden

Tijdens de komende NK afstanden, die van 28 tot en met 30 december in Heerenveen worden gehouden, worden de tickets voor het EK sprint, EK allround én de WK afstanden verdeeld. Een uiterst belangrijk toernooi dus.

Naast Nuis zullen olympisch kampioenen Sven Kramer en Carlijn Achtereekte, plus de wereldkampioenen Patrick Roest en Jan Smeekens de blikvangers zijn vanuit Team Jumbo-Visma. Daarnaast hopen bijvoorbeeld Thomas Krol en Antoinette de Jong de goede lijn van de laatste World Cup in Thialf (beide pakten goud) door te kunnen trekken naar de NK afstanden.

Foto: Bram Berkien

Gerelateerde updates