Mijn profiel
Team Jumbo-Visma neemt niet deel aan Italiaanse wedstrijden dit weekend

Team Jumbo-Visma neemt niet deel aan Italiaanse wedstrijden dit weekend

Team Jumbo-Visma zal aankomend weekend niet deelnemen aan Strade Bianche en GP Industria. Deze beslissing is op basis van medisch advies, de aanbeveling van het Ministerie van Buitenlandse Zaken als ook om sportieve en praktische redenen genomen. Het is aannemelijk dat hetzelfde geldt voor andere Italiaanse wedstrijden in maart. Echter wachten we ook de besluitvorming van de Italiaanse regering af.

“We weten dat elk team dat naar Italië gaat mogelijk wordt belet om wedstrijden in andere landen te rijden. De focus moet liggen op het redden van het grootste deel van het seizoen, niet van een handvol wedstrijden”, staat in een gezamenlijk statement waarin de wielerploegen, waaronder Team Jumbo-Visma, bij de UCI hun zorgen uiten.

Er zal rekening gehouden worden met het medisch advies en de medische richtlijnen van de betrokken autoriteiten voordat er een beslissing over deelname aan andere koersen wordt genomen.

Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma: “Samen met het management van ons team, overweeg ik alles in het belang van de gezondheid en werkomstandigheden van onze renners en stafleden. Dat is onder meer het voorkomen van quarantaine in het buitenland. We moeten naar het grotere plaatje kijken en onze verantwoording nemen voor de gezondheid van onze renners, stafleden en fans.”

Gerelateerde updates