Profiel
Team Jumbo-Visma neemt initiatief in nerveuze vierde etappe Tour Down Under

Team Jumbo-Visma neemt initiatief in nerveuze vierde etappe Tour Down Under

George Bennett heeft in de vierde etappe van de Tour Down Under zijn vijfde plaats in het klassement ternauwernood behouden. Even leek hij tijd te verliezen wegens een lekke band in de laatste tien kilometer. Door goed werk van Team Jumbo-Visma keerde hij snel terug in het peloton.

Vijf vluchters gingen er snel na de start vandoor. Door de stevig waaiende rug- en zijwind werden zij door een aanstormend peloton op ongeveer 25 kilometer van de streep opgeslokt. De kilometers daarna waren wederom hectisch. Team Jumbo-Visma was altijd attent van voren te vinden en toonde initiatief door het peloton in waaiers te trekken. In Murray Bridge sprintte Caleb Ewan uiteindelijk desondanks naar zijn tweede zege.

“Al met al zijn we de etappe goed doorgekomen. Het was vanaf vijftig kilometer voor het einde een stressvolle bedoeling”, vertelt ploegleider Addy Engels. “We zetten de boel op zo’n twintig kilometer van de streep zelf in gang. Helaas reed George toen plotseling lek. Er was geen paniek, maar het was wel een heel slecht moment. De wind draaide gelukkig wat, waardoor er in het peloton niet vol werd doorgereden. De jongens hebben George goed terug naar voren gebracht.”

 / 

Gerelateerde updates