Mijn profiel
Team Jumbo-Visma moet zich in Dwars door Vlaanderen met ereplaats tevreden stellen

Team Jumbo-Visma moet zich in Dwars door Vlaanderen met ereplaats tevreden stellen

Danny van Poppel is als zevende geëindigd in de semi-klassieker Dwars door Vlaanderen. De rappe man van Team Jumbo-Visma won in Waregem de pelotonsprint op twintig seconden van een sterke kopgroep die streed voor de zege.

Team Jumbo-Visma zat de hele wedstrijd goed van voren gepositioneerd, maar kon op de beslissende momenten niet mee met onder anderen winnaar Mathieu van der Poel, Tiesj Benoot en Bob Jungels. Daarachter probeerde Amund Jansen nog een tegenaanval op te zetten na de Cote de Trieu, maar de Noor kreeg onvoldoende steun.

Ploegleider Grischa Niermann was desondanks niet ontevreden. “We hebben geen slechte wedstrijd gereden. De ploeg zat goed in positie, maar we konden, zonder Wout van Aert, op de beslissende momenten net niet mee met eerst Van der Poel en later met Benoot en Jungels. Dat Danny de pelotonsprint won, was prima. We zijn ook sterk in de breedte en klaar voor de Ronde.”

Timo Roosen maakte vandaag zijn rentree na zijn zware val in Kuurne-Brussel-Kuurne. “Als je er weken uit bent geweest, is het moeilijk om in deze periode van het jaar je rentree te maken. Dan kom je koersritme en hardheid tekort, maar Timo heeft goed meegereden”, besluit Niermann.

Gerelateerde updates