Profiel
Team Jumbo-Visma met vertrouwen naar eerste bergetappe Giro

Team Jumbo-Visma met vertrouwen naar eerste bergetappe Giro

Team Jumbo-Visma gaat met vertrouwen richting de eerste bergetappe van deze Giro d’Italia. De ploeg van Addy Engels en Jan Boven kwam de vlakke elfde etappe ongeschonden door. De etappe eindigde in een massasprint. Primoz Roglic bleef tweede in het klassement.

De etappe naar Novi Ligure werd gekenmerkt door een vroege vlucht en werd gemakkelijk gecontroleerd door de sprintersploegen, die vandaag hun voorlopig laatste kans hadden. Team Jumbo-Visma hield kopman Roglic op de juiste momenten goed van voren en kende geen problemen.

“We zijn de dag prima doorgekomen”, aldus Addy Engels. “Het was net als gisteren een voorspelbaar scenario. De jongens zaten op de goede momenten in positie en het doel was om uit de problemen te blijven. Dat is gelukt. Het zag er prima uit. Vanaf morgen gaat het een heel ander koersverloop zijn en we gaan andere scenario’s krijgen. Het is afwachten hoe de waardeverhoudingen gaan zijn. Primoz en de ploeg zijn in ieder geval in orde en we gaan met vertrouwen de komende etappes in.”

Gerelateerde updates