Inloggen
Team Jumbo-Visma met vertrouwen naar eerste bergetappe Giro

Team Jumbo-Visma met vertrouwen naar eerste bergetappe Giro

Team Jumbo-Visma gaat met vertrouwen richting de eerste bergetappe van deze Giro d’Italia. De ploeg van Addy Engels en Jan Boven kwam de vlakke elfde etappe ongeschonden door. De etappe eindigde in een massasprint. Primoz Roglic bleef tweede in het klassement.

De etappe naar Novi Ligure werd gekenmerkt door een vroege vlucht en werd gemakkelijk gecontroleerd door de sprintersploegen, die vandaag hun voorlopig laatste kans hadden. Team Jumbo-Visma hield kopman Roglic op de juiste momenten goed van voren en kende geen problemen.

“We zijn de dag prima doorgekomen”, aldus Addy Engels. “Het was net als gisteren een voorspelbaar scenario. De jongens zaten op de goede momenten in positie en het doel was om uit de problemen te blijven. Dat is gelukt. Het zag er prima uit. Vanaf morgen gaat het een heel ander koersverloop zijn en we gaan andere scenario’s krijgen. Het is afwachten hoe de waardeverhoudingen gaan zijn. Primoz en de ploeg zijn in ieder geval in orde en we gaan met vertrouwen de komende etappes in.”

Gerelateerde updates

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /