Mijn profiel
Team Jumbo-Visma met veel klassementsambitie naar Vuelta

Team Jumbo-Visma met veel klassementsambitie naar Vuelta

Team Jumbo-Visma trekt met veel klassementsambitie naar de Vuelta a España. Kopman Primoz Roglic heeft in de jacht op de eindzege schaduwkopmannen Steven Kruijswijk en George Bennett aan zijn zijde.

Roglic bereidde zich met een specifieke hoogtestage voor op de Vuelta, nadat besloten was de Ronde van Frankrijk over te slaan. Kruijswijk werd vorig jaar vierde en besloot de Tour onlangs als derde. Bennett behaalde al de top tien in zowel de Vuelta als de Giro.

 / 

De Nederlanders Robert Gesink en Lennard Hofstede, de Amerikanen Sepp Kuss en Neilson Powless en de Duitser Tony Martin zullen de drie klassementsmannen ondersteunen. Voor Powless is het zijn debuut in een grote ronde. In de Ronde van Polen toonde hij zijn klimmersbenen door tweede te worden in de afsluitende etappe.

Gezien de geringe sprintkansen én de klassementsambities van de ploeg nemen Roglic en Martin de plaatsen in van Dylan Groenewegen en Timo Roosen, die deze winter nog op het Vuelta-rooster prijkten.

De Ronde van Spanje begint zaterdag 24 augustus met een ploegentijdrit in het Spaanse Torrevieja.

In onze nieuwe #everydayriding podcast vertelt race director Nico Verhoeven meer over waarom voor dit team is gekozen. Beluister de podcast hier.

Selectie Vuelta a España (24/08-15/09)

Primoz Roglic

George Bennett

Sepp Kuss

Lennard Hofstede

Steven Kruijswijk

Tony Martin

Robert Gesink

Neilson Powless

Gerelateerde updates