Inloggen
Team Jumbo-Visma met twee renners in top tien Ruta del Sol

Team Jumbo-Visma met twee renners in top tien Ruta del Sol

Team Jumbo-Visma is de Ruta del Sol goed begonnen. De ploeg van sportdirecteurs Frans Maassen en Sierk-Jan de Haan eindigde met Steven Kruijswijk en Antwan Tolhoek met twee renners in de top tien van de lastige eerste etappe. Op het slotklimmetje naar Alcala de los Gazules klom Kruijswijk naar de vijfde plaats. Tolhoek werd negende

Nadat de vroege vlucht was ingelopen in de aanloop naar de slotklim, nam Team Jumbo-Visma het initiatief om Kruijswijk, Kuss en Tolhoek in een ideale positie aan de voet af te zetten.

“Het was een goede eerste dag”, aldus kopman Kruijswijk. “Het is altijd afwachten hoe de benen zijn na een hoogtestage en door het feit dat het mijn eerste koers van het seizoen is. Zo’n explosieve finale is niet echt mijn ding, maar de benen voelden erg goed. Het was een vrij relaxte etappe en de ploeg bracht me uitstekend naar voren in de finale.”

Ploegleider Maassen is het eens met zijn kopman. “Het doel was om Steven, Antwan en Sepp zo goed mogelijk af te zetten aan de de slotklim. De kop is eraf met twee renners in de top tien. Hiermee kunnen we prima verder voor de rest van de week. Danny, Daan en Pascal hebben uitstekend gewerkt voor de ploeg. Jonas was niet fit, maar heeft de etappe wel uitgereden.”

Gerelateerde updates

Koop onze officiële replica teamkleding

Onze koerskleding is vanaf nu te koop! Het shirt en de broek zijn beschikbaar voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast zijn er ook petten en handschoenen verkrijgbaar.

Koop hier

Met Kruijswijk op 'El Teide'

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier
 /