Inloggen
Team Jumbo-Visma maakt goede sier in Gent-Wevelgem

Team Jumbo-Visma maakt goede sier in Gent-Wevelgem

Team Jumbo-Visma heeft zich in Gent-Wevelgem getoond als sterk collectief. De ploeg van Grischa Niermann en Addy Engels nam vanaf het begin het heft in handen en kleurde de wedstrijd tot diep in de finale. Uiteindelijk kon een sprint niet ontlopen worden en spurtte Danny van Poppel naar de vijfde plaats.

Team Jumbo-Visma nam in de Moeren het initiatief waardoor het peloton al vrij snel brak in verschillende stukken. Met Van Aert, Teunissen, Van der Hoorn, Van Poppel en Wynants zaten er vijf renners mee in de eerste waaier van twintig man. Door mechanische pech vielen Van Poppel en Van der Hoorn voorin weg.

In de heuvelzone bleek Van Aert heel sterk. Uiteindelijk kreeg een kopgroep met Teunissen, Sagan, Trentin, Rowe en Theuns de ruimte, maar ook zij werden door het aanstormende peloton ingelopen. Een late uitvalspoging van onder anderen Amund Jansen strandde in de laatste kilometer.

“We hebben ons als ploeg goed laten zien”, aldus Van Aert. “We hebben initiatief getoond en zaten continue mee in de vuurlinie. Dat was heel mooi om te zien. Toen we een waaier trokken, zaten we met vijf mee. Dat Danny en Taco wegvielen door pech was jammer. We hebben het als ploeg in de heuvelzone nog geprobeerd, maar het stuk vanaf de Kemmel naar de finish was met tegenwind nog best lang. De ploeg was in de breedte heel sterk. Het is jammer dat we er niet voor beloond zijn. Het geeft wel vertrouwen naar de Ronde, volgende week.”

“Wat we vandaag hebben laten zien als ploeg, was iets heel moois”, aldus Teunissen. “We hebben de koers gekleurd. Vijfde is dan misschien wat karig als beloning. Maar de manier van koersen geeft vertrouwen naar de toekomst. We zaten de hele dag goed mee. Toen ik vooruitreed met onder anderen Sagan, had ik stiekem de hoop dat we zouden standhouden. Door de tegenwind in de finale wist ik wel dat het moeilijk zou worden.”

Ploegleider Addy Engels is het eens met zijn twee poulains. “Zoals we vandaag gereden hebben, is gewoon fantastisch. Gent-Wevelgem is een moeilijke koers om te winnen. Het was moeilijk om het overtal uit te spelen. Het doel was om de koers te maken, mee te gaan in ontsnappingen en indien nodig te controleren. Dat hebben we perfect gedaan. Hier kunnen we mee verder naar de klassiekers die gaan komen.”

Gerelateerde updates

Mike en Merijn over kasseien en monumenten

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier

Koop onze officiële replica teamkleding

Onze koerskleding is vanaf nu te koop! Het shirt en de broek zijn beschikbaar voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast zijn er ook petten en handschoenen verkrijgbaar.

Koop hier

Met Kruijswijk op 'El Teide'

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier
 /