Profiel
Team Jumbo-Visma laat zich gelden in tweede etappe Tour Down Under

Team Jumbo-Visma laat zich gelden in tweede etappe Tour Down Under

Team Jumbo-Visma heeft zich in de tweede etappe van de Tour Down Under gemengd in de debatten. Het team van ploegleider Addy Engels reed heel de dag attent van voren. Dat leverde uiteindelijk een zevende plaats voor Timo Roosen en een tiende plaats voor George Bennett op.

Net als in de openingsrit kozen vier vluchters al in het begin van de etappe het hazenpad. Op zo’n 25 kilometer van de finish in Stirling werd de laatste vluchter ingerekend. Daarna volgde snelle en hectische kilometers op het glooiende parcours in de heuvels rondom Adelaide. Team Jumbo-Visma was continu goed van voren te vinden. Bennett pakte in de laatste tussensprint op slimme wijze één bonificatieseconde. De Australiër Caleb Ewan vloog naar de overwinning op de oplopende aankomst.

 / 

Engels was in zijn nopjes met het optreden van zijn team. “We hebben heel goed gereden. In de laatste ronde zijn de klassementsmannen goed van voren gehouden. Helaas viel Chris Harper in de laatste twee kilometer, maar gelukkig zonder erg. Het is mooi dat Bennett nog een seconde sprokkelt onderweg. Dat kan uiteindelijk in het klassement een aantal plaatsen verschil betekenen.”

Ook Timo Roosen zag een 'super' sterk team. "Iedereen was er op de momenten dat het moest. Het was mooi om daar deel van uit te maken. Ik ben redelijk blij met mijn zevende plaats. Ik voelde me erg goed, echter verloor ik op de laatste rotonde wat plaatsen. Ik ben daarna gewoon aangegaan, met een zevende plaats als resultaat."

Gerelateerde updates